.

.

 

.

Feestelijke laatste schooldag op OBS De Smeltkroes

En dan ineens staat de zomervakantie voor de deur.

Zes weken lang geen school, dat is iets waar je de kinderen van obs De Smeltkroes niet echt blij mee maakt. De kinderen van deze school zijn allemaal kinderen van nieuwkomers in Nederland. Sommigen van hen wonen in een eigen huis in de gemeente Coevorden, anderen wonen in een tijdelijke woning op het AZC in Zweeloo. Met veel plezier zetten de leerkrachten zich het hele jaar in om deze kinderen een onvergetelijke start van hun schoolcarrière te geven. En zij zorgen er elk jaar weer voor dat het jaar met een feestje wordt afgesloten.

Geweldige show
Dit jaar hebben we al weer voor de 7e keer op rij genoten van een fantastisch optreden van Tijl Damen. Tijl Damen maakt interactief muziektheater. Met zijn wervelende, energieke voorstellingen vol aanstekelijke liedjes, grappige acts, live muziek en een grote rol voor het publiek krijgt hij iedereen aan het lachen, zingen en dansen! Alle ouders waren vooraf uitgenodigd om te komen kijken naar deze geweldige show die zich buiten op het schoolplein afspeelde. Het was dan ook fantastisch om te zien dat heel veel ouders hier gehoor aan hadden gegeven, wat een mooie opkomst! Een leuk extraatje was dit keer het Smeltkroes lied, die Tijl speciaal voor onze school geschreven had, dat was een heus kippenvel momentje voor de leerkrachten. 

Heerlijke traktatie ’t Hoes van Hol-An
Na het optreden van Tijl gingen de ouders weer naar huis en wachtte er nog een mooie en hele lekkere verrassing op de kinderen. De laatste 4 weken van school hebben de kinderen gewerkt over het thema Nyd dit måltid, dit is een van de thema’s van Wereld vol woorden, de mondelinge taalmethode waar wij op school mee werken. In dit thema hebben de kinderen heel veel geleerd over verschillende soorten eten, over boodschappen doen én over eten koken. Om het thema op een leuke, lekkere en originele wijze af te sluiten zijn we met alle kinderen, juffen en meester Egbert naar ‘t Hoes van Hol-An in Oud Aalden gelopen. Daar werden we getrakteerd op een heerlijke pannenkoek die de kinderen zelf mochten beleggen met allerlei lekker zoet beleg. Wat hebben ze hier van genoten! Na al dit lekkers en leuks is de hele stoet weer terug gegaan naar school, waar dan toch echt het einde van de schooldag en het schooljaar in zicht was.


We hopen dat de kinderen hebben genoten van deze heerlijke dag!

Klik voor meer foto's op Fotoalbum Laatste schooldag Smeltkroes 2022

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel