.

.

 

.

Alex Kleinheerenbrink (18) kiest voor opleiding Integrale Veiligheidskunde

"Ik word opgeleid om de veiligheid van mensen en de leefbaarheid van de maatschappij te waarborgen".

"Een droombaan heb ik nog niet echt voor ogen, zolang ik maar gelukkig ben met het werk dat ik mag doen”, dat zegt Alex Kleinheerenbrink.  Vorige maand slaagde de 18-jarige Aaldenaar voor het VWO-diploma en na de zomervakantie begint Alex aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden met de HBO-opleiding Integrale Veiligheidskunde.

Verantwoordelijk
De opleiding Bouwkunde lag – gezien de roots van vader – wellicht meer voor de hand, maar dat is toch niet de richting die Alex ambieert. "Ik bouw aan een andere toekomst”, zegt de avontuurlijk ingestelde Alex. “Ik vind veiligheid belangrijk en voel me ook verantwoordelijk voor anderen. Bovendien ga ik ook graag met mensen om. Dat alles speelde wel mee in mijn studiekeuze.”

Hoofd koel houden
Veiligheid noemt Alex tegenwoordig echt een hot topic. “De media staan bol van het nieuws over terrorisme, cybersecurity en beveiliging. In mijn rol als veiligheidskundige moet ik mijn hoofd in elke situatie koel houden. Ik word opgeleid om de veiligheid van mensen en de leefbaarheid van de maatschappij te waarborgen. Goed kunnen samenwerken en zaken kunnen regelen vormt ook een belangrijk van de studie." 

Zelfstandig
De praktijk staat bij deze vierjarige voltijdopleiding centraal vanaf dag één. ‘Dat maakt je al snel zelfstandig. Tijdens deze opdrachten draai ik al echt mee met de bedrijven en evenementen waar ik in mijn studieperiode voor werk.”  De VWO-opleiding aan het Carmel College in Emmen – met het vakkenpakket Economie en Maatschappij en als extra vak Informatica – legt een stevige basis onder de HBO-opleiding.  Naast vakken op het gebied van veiligheidskunde krijgt Alex ook les in de vakken als (bestuurs)recht, onderzoek, psychologie, beleid, organisatie en management. “Na de opleiding ben ik klaar en goed toegerust om de veiligheid te bewaken. Dat is een mooi vooruitzicht”, lacht Alex, die in zijn vrije uurtjes werkzaam is bij de Coop Aalden en basketbal en voetbal als favoriete sporten heeft.
Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel