.

.

 

.

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Mepperdennen 10 september

Op zaterdag 10 september organiseert Natuurbegraafplaats Mepperdennen weer een inspiratiedag.

Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennismaken met natuurbegraven en een groene uitvaart. Er zijn rondleidingen, een inspiratiemarkt en het ontvangsthuis met de ruimte waar een plechtigheid en nazit georganiseerd kan worden zijn te bezoeken.

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt in een jong bos, grenzend aan het mooie Drentse plaatsje Meppen. Het bos kent een besloten karakter, maar dankzij verrassende zichtlijnen is het open veld op verschillende plekken zichtbaar.

Informatiemarkt, expositie en rondleidingen
Op de natuurbegraafplaats is zaterdag 10 september van alles te beleven. Op de informatiemarkt rondom het gebouw staan diverse kramen. Hier kunt u kennismaken met verschillende uitvaartverzorgers. Zij nemen voorbeelden mee van ecologische kisten, urnen, manden en wades. 

Daarnaast zijn er standhouders aanwezig die meer kunnen vertellen over alles rondom een groene uitvaart. U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van memorie, foto en video, de laatste zorg en bloemen. 

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het natuurgebied.

Aanmelden
U bent van harte welkom tussen 11:00 tot 16:00 uur in en rondom het ontvangsthuis aan de Zwarte Hurenweg  in Meppen. In verband met de maatregelen vraagt de organisatie belangstellenden zich vooraf aan te melden.

Dat kan via www.mepperdennen.org/inspiratiedag of 0591-230020.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel