.

.

 

.

Pluk&Deel ziet ze al hangen

De inwoners van Aalden en Zweeloo zagen het vorige week al in een inlegblad bij de OEK. Pluk&Deel gaat weer van start!

Het lijkt een fantastisch appeljaar te worden. Takken moeten hier en daar zelfs ondersteund worden om het gewicht van de appels te kunnen dragen. Op zaterdag 17 september is de eerste Plukdag gepland. De tweede plukdag is op zaterdag 24 september en een reserveplukdag is op zaterdag 8 oktober gepland, voor het geval het weer op 1 van de plukdagen het laat afweten. Op de website www.plukendeel.nl kun je zien of de plukdagen doorgaan.

Even ter opfrissing. Pluk&Deel is een vrijwilligersinitiatief in Zweeloo. Onze doelen zijn:

  • Voedselverspilling tegengaan door optimaal te benutten wat de aarde ons biedt
  • Versterken van saamhorigheid door actief samen bezig te zijn
  • Lokale gemeenschap versterken door andere vrijwilligersinitiatieven te steunen

Dit jaar verkopen we appelproducten om een bijdrage te leveren aan de herinrichting van de entree bij de Korenhof.

Wie zijn we?
De kerngroep van Pluk&Deel bestaat dit jaar uit 3 ervaren Pluk&Delers: Willy-Anne van Stiphout, Margreet Schuiling en Trees Kool en twee nieuwe oogappeltjes: Nathalie van Hooff en
Cindy de Boer. Maar zonder vrijwilligers zijn we nergens. We hebben jullie hulp hard nodig om dit jaar weer een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren.

Wat gaan we doen?
Om 9.30 uur verzamelen we weer bij dorpshuis De Spil (Eswegje 3) in Zweeloo. Iedereen neemt een emmer of mand mee om de appels in te doen. Ook ladders en appelpluknetjes kunnen we goed gebruiken. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt overlegd welke plukkers naar welke tuinen gaan. Om 10.00 uur gaan we op pad en tegen 12.00 uur komen we weer bij elkaar bij de Spil. Elke plukker mag 1 zak geplukte appels mee naar huis nemen.

Wijziging locatie schillen!
Op 28 september schillen we om 14.30 uur in de Korenhof. Dus niet zoals eerder vermeld in de Spil. Info over latere schilsessies en verkoopdagen is te vinden op www.plukendeel.nl.

Meedoen?
Wil je helpen plukken, schillen of verkopen? Dan is het handig als je je aanmeldt. Dit kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Glazen potjes
We willen weer heel veel appelmoes en chutney maken dit jaar. Daarvoor hebben we schone etiketloze potten met een blikken draaideksel nodig. Help je mee inzamelen? Ze kunnen gebracht worden naar Margreet Schuiling aan de Kruisstraat 4 in Zweeloo. Is er niemand thuis? Dan mag je ze ook bij de voordeur zetten.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel