.

.

 

.

Zaterdag a.s. Open azc dag 2022 in Aalden

Ook in 2022 organiseert het AZC in Aalden weer een Open azc dag op landelijke Burendag.

Het doel van deze dag is het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen door ontmoeting tussen de azc-bewoners en de inwoners van de Zweeler dorpen.

Zaterdag 24 september
Op zaterdag 24 september, Burendag, organiseren we na 2 online edities weer een fysieke landelijke Open azc dag. Juist in deze tijden nodigen we iedereen van harte uit om onze opvanglocatie te bezoeken en met bewoners in gesprek te gaan, want een hart onder de riem kunnen zij heel goed gebruiken.

 
De opvanglocatie aan 't Witte Zand in Aalden is open tussen 13:00 en 16:00 huur. Je kunt op deze dag bewoners van het asielzoekerscentrum ontmoeten en een indruk krijgen van het dagelijks leven in een azc. De open dag organiseren we samen met het COA, de IND en de DT&V.

Wat houdt Open azc dag in?
Op de Open azc dag openen alle opvangcentra van het COA de deuren zodat publiek, bedrijven en relaties een kijkje kunnen nemen. 

Tijdens de open dag kun je: 

- Vluchtelingen ontmoeten

- Uitleg krijgen over de asielprocedure;

- Deelnemen aan een rondleiding en zo het leven in een azc ervaren;

- Lekkere hapjes uit diverse landen proeven;

- Genieten van muziekoptredens.

- Ook worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd.  

Daarnaast kun je kennismaken en vragen stellen aan medewerkers van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de opvang en begeleiding en toelating van vluchtelingen.

Voor meer informatie en een overzicht van het programma’s ga naar coa.nl/openazcdag.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel