.

.

 

.

Nieuwe Drostendiep

Inwoners en aanwonenden uit Sleen, Benneveld en Oosterhesselen maken zich zorgen over de natuurontwikkeling en herinrichting rond het Nieuwe Drostendiep.

In het bijzonder betreffende het in stand houden en verbeteren van de weidevogelstand en biodiversiteit, behoud van natuur- en cultuurhistorische elementen, bodem en waterhuishouding en mogelijke overlast van hoge waterstand. Het betreft de natuurgebieden en landerijen gelegen in de Broeklanden, Oosterhesselerlanden, Westerstroom en de Huismaten (de Laak). Naast herinrichting worden er beheer afspraken gemaakt met de grondgebruikers en aanwonende agrariërs. De eerste werkzaamheden worden inmiddels uitgevoerd.


Een aantal bewoners uit Sleen, Benneveld en Oosterhesselen hebben de werkgroep ROND opgericht, ROND staat voor Regionale Overleggroep Nieuwe Drostendiep. ROND heeft een discussiestuk opgemaakt waarin zij hun zorgen uiten en aanpassende voorstellen worden gedaan om te komen tot een evenwichtige afstemming.
Het discussiestuk is naar de Provincie, het Waterschap, Natuurmonumenten en de Initiatiefgroep Nieuwe Drostendiep (agrarische ondernemers) gestuurd, zij hebben aangegeven verder met ons in gesprek te willen. Ook de gemeente Coevorden is op de hoogte gesteld.

Voor verdere toelichting en aanvullende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Namens de initiatiefgroep, 
Jan Pier Cleveringa, Oosterhesselen, tel: 06-51358291, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerrit Hegen, Sleen, tel: 06-53211575, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel