.

.

 

.

Els Zwagers neemt met vleugje weemoed afscheid Zweeler dorpen

Beste inwoners van de dorpen Aalden, Zweeloo, Meppen, Benneveld, Wezup en Wezuperbrug,

Een aantal van u zal het niet ontgaan zijn dat de oude huisartsenwoning aan de Aelderstraat 4, is verkocht. Ruim zestig jaar geleden kwamen mijn man Dick en ik, samen met onze oudste zoon Yde die toen 1 jaar was en met Carola op komst, vanuit Amsterdam naar de gemeente Zweeloo.

Mijn echtgenoot had net als militair arts zijn dienstplicht vervuld en zag in de overname van de huisartsenpraktijk van dhr. Boerema een volgende uitdaging. Als westerlingen werden we getroffen door de rust en sfeer in de omgeving en de hartelijkheid en gastvrijheid van de bewoners.

Het leuke aan de plattelandspraktijk toentertijd was de veelomvattendheid en diversiteit van het werk. Veel deed je als huisarts zelf: bevallingen, de peuter-, en kleuterzorg, kleine chirurgie en later kwam er ook de zorg bij voor de bewoners van het AZC met hun eigen specifieke problematiek.

Naast de reguliere gezondheidszorg was mijn man ook altijd erg geïnteresseerd in andere vormen van geneeswijzen zoals accupunctuur en homeopathie. Ouderen onder u hebben ongetwijfeld via hem daarmee kennis gemaakt.

En het was ook, vooral in de beginjaren, best wel aanpoten. Na Yde en Carola kregen we nog twee zonen, Bath en Diederick-Jan, en als huisarts was je 7 x 24 uur beschikbaar. Pas jaren later gingen de huisartsen in de omliggende dorpen met elkaar samenwerken, waardoor wij als gezin één keer in de vier à vijf weken konden genieten van een vrij weekend.

In 1995 is mijn man gestopt als huisarts. De praktijkruimten gingen we toen gebruikten als slaapkamer voor de kinderen en kleinkinderen als die op bezoek kwamen. Na het overlijden van mijn echtgenoot in 2011 ben ik in het huis aan de Aelderstraat blijven wonen. De tuin was een behoorlijke klus die ik zonder de hulp van Jessica en Henk niet geklaard zou hebben.

Helaas moet ik nu door persoonlijke omstandigheden het huis eerder te verlaten dan ik had gehoopt. Wij hebben er altijd met veel plezier gewoond en niet alleen ik maar ook mijn kinderen en kleinkinderen kijken terug op mooie tijd in “het witte huis”. 

Via deze weg wil ik u allen groeten en wens ik de nieuwe bewoners veel voorspoed en geluk toe.
Het gaat u goed.                                                                    

Vriendelijke groet, Els Zwagers-Buisman

Oes Eig'n Kraantien                                                                         

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel