.

.

 

.

Afscheid medicijnbezorgster Aaltje Bos van Huisartsenpraktijk

Zij gaat nu echt met pensioen! Onze Aaltje Bos uit Meppen ging afgelopen donderdag voor het laatst door de Zweeler dorpen om de inwoners van medicijnen te voorzien.

Aaltje gaat vanaf deze week genieten van een welverdiend pensioen.
Die allerlaatste ronde ging bepaald niet ongemerkt voorbij…in de versierde apothekersauto van Huisartsenpraktijk Zweeloo kwam ze donderdagmiddag – vergezeld van collega’s en haar opvolgster Elly Heidemans uit Wezup - bij de mensen langs de deur.

Geknipte kandidaat
Ruim vijf jaar was Aaltje Bos werkzaam als medicijnbezorgster. Destijds hoefde ze niet te solliciteren, maar werd Aaltje gepolst of ze deze parttime job ambieerde. De Meppenaar is wat je noemt een mensen-mens. Het normale leven, het onder de mensen zijn, past bij Aaltje. Met een enorme drive en energie, plichtsgetrouw en dienstbaar; kortom zij was de geknipte kandidaat voor deze functie!

Ondersteunende taak apotheek
Aaltje heeft de afgelopen jaren heel wat kilometers met de bezorgauto door de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo gereden. Altijd goed gehumeurd en niets was haar te veel. Het bleef niet alleen bij het bezorgen van medicijnen, maar ook in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk aan de Markstraat had ze een waardevolle ondersteunende rol.

Dankbaar werk
Voor Aaltje was het heel dankbaar werk; mensen waren blij als Aaltje hun medicijnen kwam brengen. Soms ging het snel, hoefde ze alleen de medicijnen aan de deur af te leveren. Maar op veel andere momenten vergde de bezorging meer tijd en aandacht. Aaltje was niet alleen heel betrokken bij de mensen, maar tegelijk ook poortwachter, de ogen en oren van de apotheek en huisarts. In de gaten houden hoe het met mensen ging en of er hulp nodig was. Ze nam er alle tijd voor en er werd niet op horloges gekeken….

Heerlijk vooruitzicht
Zorgzaamheid speelde dan ook een grote rol in haar werk. De eenzaamheid van oudere mensen. Krijgen ze bezoek? Kijkt er iemand naar hen om? Het is iets wat Aaltje ondanks het afscheid wel blijft bezighouden. De keuze om te stoppen is een weloverwogen besluit, maar wel met pijn in het hart. Aaltje vond het nog zo logisch en vanzelfsprekend dat ze nog steeds werkte. Toch moet het nu ook een heerlijk vooruitzicht zijn om van de uren die nu vrijkomen volop te genieten. Als oppas oma, maar ook in alle vrijwilligersfuncties waar ze nog met volle teugen van blijft genieten.

Aaltje Bos uit Meppen nam afgelopen week na ruim vijf jaar afscheid van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. De taken van Aaltje als medicijnbezorgster worden overgenomen door Elly Heidemans uit Wezup.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel