.

.

 

.

Energie besparing

Bijna iedereen zal er eens over nadenken: kan ik mijn energierekening niet een beetje lager krijgen. Het is een grote hap uit de post vaste lasten van ieder huishouden. Maar daar is wat aan te doen.


Dan hoef je nog niet te denken aan overstappen naar een goedkopere energieleverancier, dat hebben de meesten wel eens gedaan. Maar het zet het komende jaar niet zoveel zoden aan de dijk. Je kan het ook zoeken in het kijken naar mogelijkheden tot besparing. Want wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Vaak is de vraag: hoe dan?

De provincie en de gemeente willen je daar graag bij helpen. Ze hebben een aantal energiecoaches opgeleid. Dit zijn vrijwilligers met meestal een hobby van knutselen, eenvoudige aanpassingen aanbrengen en belangstelling in energiebesparing. U kunt kosteloos een energiecoach aanvragen. De coach maakt dan een afspraak en komt bij u langs. Samen bekijkt u hoe de situatie is en welke aanpassingen u voor weinig geld zelf kunt doen. Of advies geven over meer ingrijpende aanpassingen. Nogmaals, het is een vrijwilliger, die er geen cent aan verdient. Hij/zij vindt het leuk om mensen in deze moeilijke tijden te helpen.

Aanmelden voor de hulp van een energiecoach kan op verschillende manieren:
- Rechtstreeks bij de coach ( zie de flyer hieronder )
- Via het provinciale telefoonnummer 085 - 792 01 58
- Via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor mensen, die een eigen huis hebben of vaardig zijn in het klussen is het misschien ook handig te weten waar de meeste warmte uit hun huis verdwijnt. U kunt dan op dezelfde adressen een warmtescan aanvragen. De vrijwilliger komt dan met een warmtebeeld camera uw huis in beeld brengen. Aan de hand van een opgesteld rapport bespreekt hij/zij dan de probleempunten en wat u er aan zou kunnen doen. Zelf aanpakken of een deskundig bedrijf inschakelen.


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel