.

.

 

.

Ecologisch Bermbeheer Meppen tevreden over mooie resultaten

Na drie jaar ziet de Werkgroep Ecologisch Bermbeheer Meppen de resultaten van de geleverde prestaties.

Er is in die periode flink wat werk verzet: bloembollen gepoot, nestkasten opgehangen en het beheer van de bermen wordt samen met de gemeente Coevorden op ecologische wijze uitgevoerd. In Meppen zijn ze dan ook terecht trots op de mooie resultaten!


De plaagdruk van de eikenprocessierups binnen de bebouwde kom is laag. Recent hebben de leden van de werkgroep de nestkastjes gecontroleerd en schoongemaakt. Hieruit blijkt dat de vogels, met name mezen en de grauwe vliegenvangers, het enorm op prijsstellen dat er ‘woningruimte’ is geregeld. Ruim 90 procent van de kastjes is bewoond.


Het werkt dus goed! Hierbij doet de werkgroep ook nog een oproep om tijdens de winterperiode de vogels bij te voeren en in de zomerperiode tijdens hitte en droogte drink/badder bakjes te plaatsen op een veilige plekken in tuin.

De werkgroep had het plan opgevat om dit najaar de Mepperstraat te voorzien van bloembollen, dit wordt echter met een jaar uitgesteld vanwege de werkzaamheden.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel