.

.

 

.

Eikel-oogst in de speeltuin

Jaren geleden vroeg Dorpsbelangen Aalden wie bereid was om de speeltuin tussen Brink- en Weersmaten rommelvrij te houden.

En al jarenlang zijn 4 mensen daarvoor beschikbaar. Met dien verstande dat indertijd gepleit is voor het plaatsen van een, toen nog ontbrekende, vuilnisbak. Die wordt heel goed gebruikt. Compliment aan ieder die zijn afval daar in deponeert!
Het in de gaten houden van rommel aldaar is daardoor grotendeels geworden: zorgen dat de vuilniszak gewisseld wordt.

EN: 1 keer per jaar, nadat de eikels van de bomen zijn gevallen, de oproep aan de vier schoners: “We gaan eikels rapen!” Want als dat niet gedaan wordt, verandert het valzand bij de speeltoestellen in no time in een eikenbosje. Zeker dit jaar, met de overdadige oogst, was het hard nodig.

 En zo werden op een zonnige maandagochtend door 3 van de 4 speeltuinschoners 8 vuilniszakken vol eikels bij elkaar geharkt en uitgegraven. Want veel eikels waren al aan het wortelen. Al deze eikels zijn daarna, mooi staaltje van hergebruik, naar de varkens van ’t Swien in Gees gebracht.

 
Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel