.

.

 

.

Het heeft twee decennia geduurd, maar nu is Meppen dan veiliger ...!

Asfalt in plaats van klinkers, een 30-kilometerzone en fietsstroken. De Meppenaren hebben er lang op moeten wachten.

Maar twintig jaar na de eerste voorbereidingen heeft Meppen nu dan tóch een veiliger dorpshart. 

Voorzitter Bert Bruinsma van De Lange Möpper en wethouder Bea Meppelink (BBC2014) openden afgelopen vrijdag de ‘nieuwe’ Mepperstraat. (Foto: Jan Hooge)

Bij de opening van de vernieuwde Mepperstraat vrijdagmiddag haalde Bert Bruinsma, voorzitter van De Lange Möpper, de omvangrijke voorgeschiedenis van de weg dwars door het dorp nog maar eens aan. Twintig jaar geleden al onderzocht een werkgroep welke maatregelen wenselijk zouden zijn om de snelheid uit de Mepperstraat te halen en een bijdrage kunnen leveren aan een vermindering van de geluidsoverlast door zwaar vrachtverkeer dat over de met klinkers verhoogde kruispunten rammelde.

Vanaf 2002 lag het plan al op de tekentafel en werd herinrichting noodzakelijk geacht. Dat had alles te maken met de zorgen over de verkeersveiligheid, die in de afgelopen jaren steeds groter werden.

Pas voorjaar 2022 schot in de zaak
Begin 2018 tijdens de wijk- en dorpen ronde werden door inwoners bij het toenmalig college nogmaals adequate maatregelen bepleit. Pas voorjaar 2022 kwam er schot in de zaak. Sindsdien is achter de schermen door de ambtelijke organisatie en de verkeerscommissie van belangenvereniging De Lange Möpper hard gewerkt aan een structurele oplossing.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel