.

.

 

.

Terugblik op zeer geslaagd kerstweek(end)

In de Korenhof was veel ‘kerst’ te ontdekken. In de OEK van vorige week werd dat al duidelijk.

  • Overal hangen sfeervolle kerstversieringen en er wordt gegourmet als kerstmaaltijd. Met een eigen kerstviering donderdagavond, waaraan het koperorkest Rubato uit Oosterhesselen medewerking verleende. Bovendien werd de kerstnachtdienst van de beide kerken via TV meegevierd.

  • Verder is rond De Korenhof nog tot en met nieuwjaarsdag de Kerstwandelspeurtocht te lopen, op eigen tijd en gelegenheid. Start bij de ingang van de dagopvang.

  • Muziekvereniging B.O.M. verzorgde in een bomvolle kerk in Zweeloo een zeer geslaagd kerstconcert. Allie Touwen op cello en Nathalie Touwen op marimba vormden de afwisseling tijdens de kerststukken die door de blaas- en slagwerkers in volle overgave werden gespeeld.

  • De kerken hadden een gezamenlijke kerstnachtdienst, met orgel- en dwarsfluitspel als extra. 1e Kerstdag was er veel zang in Zweeloo door een gelegenheidskoor en in Aalden door Marturia.

  • Hans Hordijk en Thomas Hendriksen van Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld kijken uitermate tevreden terug op het bijzonder kerstconcert in dorpskerk van Sleen. Zo’n zeventig Oekraïense gasten maakten het tot een zeer speciale avond. Oleina vertelde over kerst in hun land. Sofia speelde piano, een gevoelig verhaal van Harm Dijkstra en organist Eeuwe Zijlstra die een hartverwarmende toegift gaf door het Oekraïens volkslied knetterend te laten klinken op het prachtige Vollebrecht-orgel. Emotionele gezichten. Iedereen ging staan met de handen op hart.

Sofia speelde piano.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel