.

.

 

.

Vertraging realisatie tijdelijke uitbreiding AZC Aalden

In september 2022 heeft het college van B & W van de gemeente Coevorden ingestemd met het verzoek van het COA ...

... om het aantal opvangplekken op het AZC in Aalden tijdelijk uit te breiden met maximaal 50 opvangplekken voor de periode van 1 oktober 2022 tot en met 1 oktober 2024.
Het COA heeft afgelopen donderdag in een huis-aan-huis brief de inwoners van Aalden en Zweeloo nader geïnformeerd over de realisatieplannen. “Het COA”, zo schrijft locatiemanager Grietje Lok, “had gehoopt eind 2022 al met die uitbreiding klaar te kunnen zijn, maar dat is helaas niet gelukt. Er worden op het sportveld van AZC tijdelijk units bijgeplaatst, maar tegenvallers in de productie van units zorgen ervoor dat de levering niet op tijd is gelukt.”

Daarnaast zorgt ook de aanleg van ondergrondse infrastructuur voor vertraging. De planning loopt hierdoor uit en naar verwachting kan het COA pas in juni 2023 de nieuwe bewoners opvangen. Het COA heeft de gemeente Coevorden inmiddels gevraagd of de afgesproken periode vanaf 1 juni 2023 kan ingaan.

Van de genoemde 50 opvangplekken gaan er maximaal 20 worden ingezet voor de opvang van alleenstaande minderjarige asielzoekers (amv). Deze jongeren kunnen dus ook pas na de uitbreiding worden opgevangen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel