.

.

 

.

Politieberichten December 2022

Hans Bonhof is wijkagent voor het gebied Sleen / Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo). Allereerst wil ik iedereen een heel voorspoedig 2023 toewensen.

Het was ook mijn laatste jaarwisseling in uniform. Op 17 maart a.s. neem ik afscheid van de politie en ga ik met pensioen. Vooruitlopend op de politieberichten van januari mag ik nu al zeggen, dat die jaarwisseling zonder incidenten in mijn wijk zijn verlopen.

Voor O.E.K. zet Hans maandelijks de politieberichten van Zweeloo op een rijtje.

Hieronder de gebeurtenissen in de maand december. 

 • Op 1 december werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een personenauto in Meppen. De aangifte gebeurde via internet. 
 • Op 4 december werd via internet aangifte gedaan van diefstal uit een personenauto. 
 • Op 5 december werd een insluiper gemeld in Aalden aan de Volmolenstraat. Bij het zien van de melder ging de man er vandoor. 
 • Op dinsdag 6 december werd een personenauto opengebroken in de Mr, Benninkstraat in Aalden. 
 • Op woensdag 7 december werd er in een auto ingebroken in Meppen. Er werd een portemonnee meegenomen. Later werden er boodschappen gedaan en gepind in Emmen waar beelden van de klant werden opgevraagd. De beelden worden gebruikt in het onderzoek. 
 • Op 9 december ontstond er brand onder de dakpannen/zonnepanelen bij werkzaamheden op het dak van het dorpshuis aan het Eswegje. De brand werd door de man zelf geblust. De brandweer controleerde dat nog even. 
 • Op 10 december kwam de melding binnen dat er een Poolse auto ‘gewoon’ op een erf geparkeerd stond. De auto was weg toen de politie ter plaatse kwam. 
 • Op  10 december werd een handtas aangetroffen aan de Aelderstraat. Die lag in de bosjes. Leek afkomstig van een diefstal. U kunt zich melden. 
 • Ook op 10 december werd via de telefoon een WhatsApp gesprek gevoerd met een inwoner van Aalden, die daarna veel geld kwijt geraakte. Geef nooit uw bankrekening en ook NOOIT het nummer van uw pasje aan iemand die u telefonisch of via de mail benaderd! 
 • Op 11 december werd een verdachte aangehouden i.v.m. diefstal van een fiets in Aalden. Via beelden was te zien dat de fiets een dag eerder gestolen was door hem. Echter de fiets had de man niet meer bij zich. 
 • Op 12 december werd er in Oud Aalden een auto opengebroken. Men deed aangifte via internet. 
 • Op 15  december is er op straat geld gevonden aan de Hormaatsdijk In Aalden. De verliezer kan zich melden. 
 • Op 15 december reed er op De Kockstraat in Meppen een auto tegen een boom. Gelukkig bleef het bij materiele schade. 
 • Van dinsdag 20 op woensdag 21 december werd in Oud Aalden een personenauto opengebroken en doorzocht. Enkele bankpasjes werden daaruit meegenomen en later werd daarmee boodschappen gedaan in Emmen. Het onderzoek loopt nog. 
 • Op 22 december kwam er in Aalden een man aan de deur met een verhaal om pannen te verkopen. Toen daar niet op in gegaan werd, verliet de man boos de straat. 
 • Van 24 op 25 december was er een ongeval op de Schapendijk in Zweeloo. Een auto geraakte op de kop van de weg. De bestuurster was licht gewond en moest een blaas/bloed proef afleggen. Bleek te veel gedronken te hebben. 
 • Op 25 december werd er aangifte gedaan van een opengebroken auto in Meppen aan de Brinken. Buit was nihil. Auto overhoop gehaald. 
 • Op 27 december meldde een inwoner van Aalden dat er een verdachte man door de straat liep. Het betrof een oudere man, sprak gebrekkig Nederlands. 170/180 bruine broek en gewatteerde lichte jas. 
 • Op 29 december kwam de melding binnen dat er aan de Molenwijk tussen Meppen en Aalden een grote partij buizen ontvreemd waren. Mogelijk dat iemand zich kan herinneren dat daarbij een tractor en/of vrachtauto bij de buizen stonden die nacht omstreeks 03.00 uur. 
 • Op 31 december werd een gestolen auto aangetroffen in de bossen tussen Aalden en Meppen. De auto werd veiliggesteld en de eigenaar kon de auto later afhalen. 

U heeft zojuist kunnen lezen, dat er deze maand nogal veel diefstallen zijn geweest vanuit opengebroken auto’s. De politie is een onderzoek gestart. Er zijn beelden van mogelijke daders, die komende tijd aangehouden/verhoord worden. Van een aantal inbraken zijn geen beelden. Deze zullen worden meegenomen in het onderzoek. 

Er werden ook in deze maand meerdere aangiften gedaan van internetfraude (een oplichtingsvorm). Vaak worden mensen die reageren via Marktplaats of snapchat, op verzoek een aanbetaling te doen via de bank, opgelicht. Later wordt een groot bedrag van de rekening geschreven. Men kan aangifte doen via de website www.politie.nl

Bereikbaarheid politie:
U kunt wijkagent Hans Bonhof bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 en via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


U kunt me tegenwoordig ook volgen via INSTAGRAM onder wijkagent_sleen_zweeloo. 

In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken

U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of e-mailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl

Oes Eig'n Kraantien

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel