.

.

 

.

Geert Holties (80) ... geen man voor achter de geraniums

”We zullen doorgaan ..."! Het is altijd belangrijk om te onthouden dat vrijwilligers onbetaald werk doen en plezier beleven aan wat ze belangeloos doen voor de verenigingen in de Zweeler samenleving.

Geert Holties is een van die zeer betrokken vrijwilligers: afgelopen week vierde hij zijn 25-jarig jubileum bij de groenploeg van sportpark ‘t Alterbarg. Met het woord rust hoef je bij Geert Holties nog niet aan te komen, daar heeft de vitale inwoner van Zweeloo voorlopig helemaal geen behoefte aan. Geert vindt het nog iedere dag leuk om zijn kennis te delen en onder de mensen te blijven. Kortom, hij heeft geen tijd en zin om achter de geraniums te zitten.

Kwart eeuw actief bij de groenploeg van 't Alterbarg
Afgelopen week vierde Geert zijn 25-jarig jubileum bij de groenploeg van sportpark ’t Alterbarg. Een van de vele vrijwilligerstaken die hij met veel plezier uitvoert. “Ik was destijds in de gelukkige omstandigheid dat ik met vervoegd pensioen kon en me vol overgave op het vrijwilligerswerk heb kunnen storten.”

Vroegtijdige pensionering
Geert was ten tijde van de gemeentelijke herindeling amper 55 jaar, maar heeft sinds zijn vroegtijdige pensionering bepaald niet achterover geleund. Zijn inzet, expertise en ervaringen doen er nog elke dag toe. Hij is bestuurslid van dorpshuis De Spil, vrijwilliger van de groenploeg van Zwembad Zweeloo, actief bij de kaartclubs, de schilderclub van Bert Robben en lid van het biljartgroepje van de Korenhof!

Erelid van de voetbalclub
Maar but not least … Holties - vanwege zijn grote verdiensten erelid van de voetbalclub - komt als trouw en betrokken lid van de groenploeg al een kwart eeuw iedere maandagochtend keurig opdagen. Samen met een veertien koppig team staat hij paraat om het sportpark netjes te houden.

Geert Holties is liefst 25 jaar verbonden aan de groenploeg van ’t Alterbarg, maar hij doet nog zoveel meer ... (Foto: Jansje Brands)

Groenploeg: 'manusjes-van-alles'
De maandagmorgen wordt gestart met een kop koffie en wordt aan de stamtafel het laatste dorps- en voetbalnieuws besproken. Daarna gaan de manschappen aan de slag. In de opslagunit staat het gereedschap waar Holties en de andere manschappen wel raad mee weten. Van een officiële taakverdeling is in al die jaren nooit sprake geweest. “Eigenlijk zijn we allemaal manusje-van-alles.”
Als het grasmaaien, het snoeiwerk, de ronde met de bladblazer is volbracht, het herstel van beschadiging van de grasmat van het speelveld is afgevinkt, onkruid op de tegelpaden langs de velden is verwijderd, de prullenbakken zijn geleegd, het dak van de accommodatie bladvrij is gemaakt en de reclameborden zijn schoongepoetst, is het tijd om op te ruimen.

Sociaal gebeuren en groot clubhart
Even later staat het materiaal weer opgepoetst achter slot en grendel: "Het materiaal moet goed onderhouden worden", zegt Holties. En dan is het tijd voor de gehaktbal of een andere versnapering. “Het is vooral een sociaal gebeuren, want de groenploeg is een echte vriendenploeg. We delen lief en leed en hebben een groot hart voor de club.” 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel