.

.

 

.

Nico en Carla van Zwet blij met gouden plek aan de Aelderstraat

“Het was niet de bedoeling om een klushuis te kopen, maar dit was toch echt óns nieuwe huis’’.

Liefde op het eerste gezicht: dat was hun nieuwe huis aan de Aelderstraat 47 zeker niet, maar Nico en Carla van Zwet gooiden het ruim twee jaar geleden over een andere boeg. Ze verkasten van Berkel en Rodenrijs – een dorp onder de rook van Rotterdam - naar Aalden. “Er wordt wel eens gezegd, wijsheid komt met de jaren, achteraf hadden veel eerder naar Aalden moeten verhuizen. De gemoedelijkheid, het tijd hebben voor elkaar, de passie voor het gemeenschapsleven. Dat spreekt ons bijzonder aan.”

Zoektocht
In hun zoektocht hebben ze diverse andere woningen in ons land bekeken. De woonboerderij in Aalden bleek uiteindelijk wel wat ze zochten. “Het was niet de bedoeling om een klushuis te kopen, maar dit was toch echt óns nieuwe huis. Eerder bekeken we veelal bijna allemaal instapklare woningen. Echter was het wel altijd een stille wens ooit een boerderij te kunnen bewonen. Na de eerste bezichtiging waren we allebei om, deze plek voldeed namelijk aan veel wensen die wij op ons verlanglijstje hadden staan.”

Gemoedelijke woonomgeving
Nico somt de voordelen van de woning op: “Vrijstaand, gemoedelijke woonomgeving, ruimte voor de drie Australian Shepperds en voldoende ruimte om onze overige dromen waar te kunnen maken.” Echtgenote Carla vult aan: “Het is gewoon heel prettig wonen hier, we hebben het erg naar onze zin. En dat al vanaf de eerste dag, in 2021.’’


Wonen aan doorgaande straat met voldoende reuring
Ze spraken pas mensen die hierheen waren verhuisd en die waren echt onder de indruk van de stilte’’, vertelt Carla, maar wonen aan de Aelderstraat betekent wel voldoende reuring. “Het is een doorgaande route, een straat waar je geen kanon kunt afschieten zonder iets te raken, maar vergeleken met de Rijnmond waar we vandaan komen, is dit een verademing.”  

Den Haag en Delft
Carla is getogen in Den Haag en Nico in Delft. “Het overgrote deel van onze familie woont in de Randstad, een tante is destijds vertrokken naar Groningen en sinds enige jaren woont zij in de Drentse hoofdstad Assen.”

Praktijk Medisch Pedicure Carla Skincare
Naast het runnen van de praktijk Medisch Pedicure Carla Skincare vullen Nico en Cara hun dagen met Drenthenieren en van de aangekochte boerderij een fijn woonhuis maken. “Het is nog lang geen spic en span en we moeten de komende tijd nog flink aan klussen. Het houdt niet alleen op met een nieuwe keuken, een nieuwe vloer en schilderwerk, we willen de oude boerderijwoning echt naar ons zin verbouwen”, deelt Nico mee, die nog steeds werkzaam is als interim-manager op diverse bedrijventerreinen.

Beide zijn echte levensgenieters, echte familiemensen en Nico en Carla vinden het heerlijk erop uit te trekken met hun drie Australiaan Shepperds. Het zijn volgens Carla ontzettend leuke gezinshonden met een zeer sterk leervermogen. “Ze zijn heel actief en hebben veel uithoudingsvermogen.”


Eerst klussen, daarna participeren in sociaal en gemeenschappelijk domein
Actief participeren in het verenigingsleven zit er de komende periode nog niet in. “Voorlopig hebben we echter andere prioriteiten, het woonklaar maken van de boerderij. Na deze klus lijkt het mij heerlijk, bezig te zijn in het sociaal en gemeenschappelijk domein. Ik denk dan vooral aan rol in Dorpsbelangen”, besluit Nico.

Foto's: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel