.

.

 

.

Politieberichten Januari 2023

Hans Bonhof is wijkagent voor het gebied Sleen / Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo). Op 17 maart neem ik afscheid van de politie en ga met pensioen.

Deze politieberichten zijn de laatste die ik schrijf. Een opvolger/ster is nog niet bekend. In februari ga ik op wintersportvakantie en zal de laatste weken van mijn dienstverband bezig zijn met overdracht en opruimen van mijn zaken.

Hieronder de gebeurtenissen in de maand januari 2023. 

 • Waar het eind december/begin januari zo druk was met auto-inbraken en verdachte meldingen, zo rustig was het begin van januari. Er was heel weinig vernield in het dorp en de politie had nauwelijks bemoeienis met de jaarwisseling. Er waren best veel plekken waar carbid afgeschoten werd, maar gelukkig deden zich daarbij geen ongelukken voor. De regen was daarbij natuurlijk van invloed. Er waren veel minder toeschouwers als andere jaren. Gelukkig was het later op de avond/nacht droog en kon er veel vuurwerk afgeschoten worden. 
 • Begin januari had de politie veel bemoeienis met een burenkwestie in Meppen. Vaak kan de politie in dergelijke zaken minder doen dan men van de politie verwacht. 
 • Op 5 januari vatte een personenauto aan De Kockstraat in Meppen vlam. De brandweer doofde het vuur, maar kon grote schade niet voorkomen. De oorzaak was niet bekend. 
 • Op 9 januari werd gemeld, dat er een mogelijke kabeldiefstal plaatsvond in het bos aan de Witte Zandweg in Meppen. De daders knepen er tussenuit, toen ze bemerkten dat ze ontdekt waren. 
 • Op 12 januari bemiddelde de politie bij een huiselijke kwestie in Aalden. 
 • Op 12 januari vond er op De Kockstraat in Meppen een eenzijdig ongeval plaats. Een bestuurder van een personenauto kwam in de berm en trok de auto de weg op. Daarbij verloor hij de macht over de auto en klapte op een boom. Gelukkig bleef het bij materiele schade. 
 • In de nacht van zaterdag op zondag 15 januari werd in Meppen in de berm van de Mepperstraat een man bewusteloos aangetroffen. Bleek later dat hij teveel aan Bacchus had geofferd. Na controle van de ambulance werd hij in een auto “geladen” en thuisgebracht. 
 • Op 16 januari werd via internet aangifte gedaan van diefstal van sieraden in Aalden. 
 • Op 17 januari kwam de melding over een verdachte bus met aanhanger in Meppen. Door meerdere eenheden werd er in Meppen en omgeving gezocht. Helaas werd de auto niet aangetroffen. 
 • Op diezelfde dag liepen er op 21 januari een aantal paarden los in Oud Aalden. De dieren konden worden opgevangen. 
 • Er werden in de week van 22/27 januari een aantal winkeldiefstallen gepleegd bij de COOP, die later via beelden werden geconstateerd. De daders werden met de beelden geconfronteerd en hen werd een winkelverbod opgelegd. 

Er werden ook in deze maand een meerdere aangiften gedaan van internetfraude. Vaak worden mensen die reageren via Marktplaats of snapchat op verzoek een aanbetaling via de bank opgelicht. Later wordt een groot bedrag van de rekening geschreven.
Men moet aangifte doen via de website Politie.nl.


Bereikbaarheid politie:
U kunt wijkagent Hans Bonhof bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 en via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U kunt me tegenwoordig ook volgen via INSTAGRAM onder wijkagent_sleen_zweeloo.

In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken)

U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of e-mailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl 

Samen zien we meer
Zoals gemeld beschikken de dorpen Aalden en Zweeloo sinds kort over een buurtpreventie Appgroep. Op deze wijze kan men verdachte situaties delen met dorpsgenoten.

Aanmelden
Woont u in Zweeloo en wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, mobiele telefoonnummer.

Woont u in Aalden? Aanmelden voor deze appgroep kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel