.

.

 

.

Zeer geslaagde 6e editie van Manluu-avond in Wezup

D’r bij weez’n, Aans he’j niks om over met te praoten.

Na weken voorbereiding, door een viertal enthousiaste manluu uit Wisp, was het dan eindelijk zover: Midden in het centrum van Wezup, tussen twee imposante karakteristieke eiken, wapperde weer fier het alom bekende prachtige manluu-spandoek. Hét verlossende signaal van de manluu-organisatie dat ze er klaar voor zijn! Zeg maar de witte rook uit de schoorsteen  van het Vaticaan, maar dan nog een tikkie belangrijker!
De manluu-avond is een van de vele activiteiten die worden georganiseerd in het saamhorige dorp Wezup. Het is een avond, zoals de naam al suggereert, voor de mannen uit Wisp. Het motto is: D’r bij weez’n, Aans he’j niks om over met te praoten. 

Het werd tijd om elkaar weer eens te ontmoeten
Reikhalzend werd er weer naar dit spectaculaire evenement uitgekeken, immers door het vervelende corona-virus kon deze happening helaas de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. De alweer 6e editie vond vorige week plaats. Uit alle hoeken van Wisp kwamen de mannen, herkenbaar getooid met de manluu-muts, in een gezwind tempo aangesneld. Ze hadden er namelijk weer zin in. Het werd tijd om elkaar weer eens te ontmoeten! Het is overigens een prachtige gewaarwording, zodra de temperatuur ook maar ietsjes gaat dalen dan zie je alom de mannen met hun unieke wisper-manluu-muts.
Ik wil jullie graag even meenemen voor een summiere impressie van deze gezellige, informatieve avond. Deze bijeenkomst kent namelijk ook competitief gedeelte. Het team dat aan het einde van de avond de meeste punten scoort krijgt de eeuwige roem door een foto in de OEK! 

Traditionele doppinda’s
Een ieder wordt hartelijk ontvangen met een bakje overheerlijke koffie en/of thee met een lekker koekje door onze gastheer Albert en charmante gastvrouw Geja van De Flintenhoeve. 
De mannen zoeken hun zitplaats. Op basis van niet nader te noemen private categorieën is er namelijk een tafelschikking gemaakt. Al snel wordt aan elke tafel, tijdens het verorberen van de traditionele doppinda’s, het wereldnieuws van Wisp gerecenseerd. 

Groepsopdracht
Na de opening volgt de eerste groepsopdracht: een ludieke kennismakingssessie. Hier worden de nieuwe inwoners, die vertegenwoordigd zijn in elke groep, door hun eigen team het hemd van het lijf gevraagd. Nadat de groep en de nieuwe inwoners afzonderlijk een vragenlijst hebben ingevuld volgt de hilarische match. 

Vervolgens zijn er op een negental buiten- en binnenlocaties her en der in het nostalgische dorp diverse opdrachten, zoals daar zijn:
✓ Eem los goan
✓ Kun’t Manluu ook kersepitn spuugn?
✓ Riggelpaoln
✓ De grote pensionado quiz voor Manluu
✓ Never change a winning ball
✓ Wasdatdan?
✓ Hogere Wispkunde
✓ Sjoeln
✓ Luchtbuks Klapm 

Nadat de manluu, met het zweet onder de manluu-muts van al die inspanningen, zijn teruggekeerd in de Flintenhoeve volgt eindelijk het informele gedeelte. Er wordt onderling flink gediscussieerd en informatie uitgewisseld aangaande de opdrachten. Elke groep vindt uiteraard dat juist zij de terechte kampioen van de avond zijn. De spanning stijgt ondertussen ten top, bijna ondraaglijk. De jury, oftewel de vier manluu van de organisatie, is namelijk ondertussen de scores van elke groep met een kritisch oog met de nodige telmachines aan het berekenen. 

De trotste winnaars
Uiteindelijk na lang en intensief beraad wordt er een groep als trotse winnaar gepresenteerd: Ferry Knol, Michael Henze, Tonny van de Wetering, Albert Hilbrands, Henk Hegen, Gerard Parlevliet.
Zoals een goede organisatie betaamt worden de antwoorden middels een scherm vrijgegeven en toegelicht. Bij een of twee oplossingen is er toch nog enig gemor vanuit de zaal te bespeuren. Maar deze worden op een zeer fraaie tactische manier en met veel souplesse weerlegd. Buiten dat en ja zoals te doen gebruikelijk: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd! 

Mede met dank aan de sponsoren De Flintenhoeve, de Dorpsvereniging en de Boermarke bleef het gezellig tot in de vroege uurtjes. 

En o ja de manluu-avond

  • is spontaan ontstaan tijdens de mannenavond “kniepertjes bakken” voor de kerstmarkt 2015.
  • is een ideale mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.
  • is vooral gezellig.
  • is geen vereniging of club.
  • is om nieuwe bewoners te leren kennen en vice versa.
  • is goede reden iets gezamenlijk te nuttigen.
  • is om de leefbaarheid in ons dorp te blijven koesteren.
  • is zonder bestuur maar wordt wel georganiseerd.
  • is zonder bedoeling tegenhanger van de vrouwenavond.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel