.

.

 

.

Zo blijft de huisartsenpraktijk goed bereikbaar

Huisartsenpraktijk Zweeloo vindt het belangrijk goed bereikbaar te zijn voor alle patiënten.

Als er iets is, staan we voor u klaar. Met duidelijke afspraken over onze bereikbaarheid, kunnen we iedereen goed en snel helpen. Enkele afspraken zijn nieuw: 

 • Denkt u dat u een blaasontsteking heeft, dan hoeft u niet te bellen. U kunt uw ochtendurine gewoon voor 10 uur afgeven bij de balie van de huisarts. 
 • Wilt u komen voor oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, een injectie of een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek? Per 1 april kunt u zelf online uw afspraak inplannen bij de doktersassistente via de app Uw Zorg online. Bellen kan ook nog. 
 • Twijfelt u of het nodig is om naar de dokter te gaan? Doorloop dan eerst de stappen of lees de informatie op www.moetiknaardedokter.nl
 • Wilt u tips of meer informatie over bepaalde klachten? Kijk dan eens op www.thuisarts.nl. Misschien vindt u daar het antwoord en is bellen niet meer nodig. 
 • Verder geldt nog steeds dat u ons op werkdagen kunt bellen tussen 8.00 en 17.00 uur. Tussen 13.00 en 13.30 uur hebben we lunchpauze, dus bij voorkeur dan niet bellen. 

 Apotheek

 • U kunt uw herhaalmedicijnen afhalen tussen 16 en 17 uur.
 • Het duurt een week voordat herhaalmedicatie bij ons binnen is. Bestel het dus op tijd:
  - via de app Uw Zorg online;
  - telefonisch (optie 5 op het bandje);
  - via een briefje in de brievenbus.
 • Als u niet in staat bent om naar de apotheek te komen en er is niemand die dit voor u kan doen, kunnen we de medicijnen op dinsdag- en donderdagmiddag bezorgen. 

Uw zorg online
Meer informatie over de app Uw Zorg online, vindt u op www.uwzorgonline.nl. Naast herhaalmedicatie bestellen en afspraken inboeken, kunt u hier inzicht krijgen in uw medisch dossier. Per 1 april kunt u hier ook uitslagen vinden van bloedonderzoek dat in de praktijk is gedaan. Na het eenmalig aanmaken van een account, regelt u uw zorg wanneer het u uitkomt.

Even voorstellen:  Marianne Hoekstra, praktijkondersteuner GGZ: “Samen kijken wat voor jou werkt”.
Sinds een aantal weken werkt Marianne Hoekstra als praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) bij de praktijk. U kunt via de doktersassistente een afspraak met haar maken als u psychische problemen heeft.
Marianne: “Vaak komen mensen bij mij omdat ze overbelast zijn door bepaalde levenssituaties of omdat ze last hebben van angsten, onzekerheden en sombere gevoelens. Samen praten we over wat er aan de hand is. Vaak kun je omstandigheden in je omgeving niet veranderen, maar de manier waarop je ermee omgaat wel. Ik beweeg mee met hoe jij in het leven staat. Samen ontdekken we wat voor jou werkt.” Meestal zijn een paar gesprekken voldoende. Is er meer nodig, dan kan Marianne doorverwijzen naar een psycholoog.

Psycholoog
Zelf is Marianne trouwens ook psycholoog. Ze werkt één dag in Zweeloo en drie dagen per week bij een psychologenpraktijk in Assen en Zwolle. “Als psycholoog doorloop je langere trajecten met mensen. Ik vind het leuk om dat af te wisselen met de dynamiek van een huisartsenpraktijk en de gesprekken die ik hier kan voeren.”
Marianne is het dorpsleven goed gewend. Ze groeide op in het Groningse Onnen en ze woont nu met haar vriend, hond en kat in Vilsteren, een dorpje bij Ommen. “We wonen aan de rand van het bos en ik hou van wandelen. Gelukkig kan dat hier tussen de middag in Zweeloo ook goed.”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel