.

.

 

.

Van het binkie uit Rotterdam naar een Odd Fellow in Aalden

Joop Westendorp ‘vriendelijk’ wakker geschud op 75e verjaardag.

Joop vierde zaterdag zijn 75e verjaardag en dat ging bepaald niet onopgemerkt voorbij. Al vroeg in de ochtend werd Joop 'vriendelijk' wakker geschud door familie en vrienden. En stond het prachtige 75-jarige felicitatiespandoek voor zijn neus. 

Hart verpand aan Wezuperbrug
Overdag werd Joop overspoeld met felicitaties en in de middag ging de vlag in top bij dorpshuis ‘d Oal Schoelstee in Wezuperbrug, waar Joop samen met partner Bea, familie en vrienden zijn verjaardag vierde. Aan Wezuperbrug heeft hij zijn hart verpand, ook al woont hij inmiddels met veel plezier in Aalden.
Van binkie uit Rotterdam, naar een Odd Fellow in Aalden. Deze tekst op het spandoek is ook kortweg het levensverhaal van Joop Westendorp. Hij groeide op in de bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners en denkt er nog vaak aan terug.

Optimistisch karakter
De skyline van Rotterdam maakte eind 1986 plaats voor de skyline van Wezuperbrug, dichtbij het Oranjekanaal. Joop woonde er liefst 34 jaar en verhuisde drie jaar geleden met Bea naar de Deel in Aalden. Hij is inmiddels een Drent in hart en nieren, maar zijn onversneden Rotterdams accent is na al die jaren gebleven. Ook zijn sterke en optimistische karakter is hij nimmer verloren. Dat bleek ook nodig in zijn leven, want Joop heeft tegenslagen moeten overwinnen. “Op de momenten dat ik heel droevig was, probeerde ik toch sterk te blijven. Het zit nu eenmaal in mijn karakter dat er veel is om op te hopen en veel is om uit te dagen. Van dat leven hoop ik ook de komende jaren met Bea en mijn familie nog volop te kunnen genieten. Ik kijk terug op een fantastische verjaardag!”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel