.

.

 

.

Woonwensenonderzoek in onze mooie zes dorpen

Woonwensenonderzoek moet inzicht geven over hoe je zou willen wonen in onze mooie zes dorpen.

Ben je op zoek naar een betaalbare starters- of seniorenwoning, een appartement in een verbouwde boerderij, of wil je juist een royale gezinswoning? Dat is wat de zes Dorpsbelangen in Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Zweeloo graag willen horen. Om te peilen aan welk soort woningen in de voormalig gemeente Zweeloo behoefte is, houden de belangenorganisaties begin volgende maand een woonwensenonderzoek, waarbij inwoners wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen, om zo goede keuzes te kunnen maken.

In de komende weken laten we in OEK een aantal woningzoekenden aan het woord, maar ook inwoners die er in zijn geslaagd om, in de krappe en prijzige markt, hun droomwoning te hebben gevonden.

Thijs Brinks (24) uit Benneveld
“Er worden in het dorp alleen maar grote onbetaalbare huizen gebouwd. In mijn ogen kunnen ook in een dorp als Benneveld best starterswoningen gebouwd worden”. Thijs Brinks woont met zijn ouders inmiddels al weer zeven jaar in Benneveld. De 24-jarige engineer, werkzaam bij een technisch bedrijf in Westerbork, is nog niet echt actief op zoek naar een eigen huis, maar ziet wel dat het steeds lastiger gaat worden om een geschikte woning te vinden. 

“Met de huidige woningprijzen is het voor jongeren gewoon erg lastig om een woning te vinden in het dorp of de regio waar ze zijn opgegroeid.” 

Nikki Kuipers (24) en haar vriend Marc (24)
Zij vielen met hun neus in de boter en kochten hun woning in Aalden: “Ons voorkeursdorp”. Nikki Kuipers (24) en haar vriend Marc (24) komen met goede berichten. Het stel is er kortgeleden in geslaagd om een huis in hun ‘voorkeursdorp’ te kopen: “In ons geval is dit Aalden. Het is voor ons een heel fijn en gezellig dorp. Ons kent ons en alle voorzieningen zijn aanwezig. Dus we zijn erg blij met de aankoop, al beseffen we dat het voor anderen best lastig is.” Nikki en Marc zijn daarom positief gestemd over het feit dat er inmiddels verschillende projecten en initiatieven gestart zijn, die het voor starters mogelijk maken om in hun dorp te blijven wonen. “Mooie ontwikkelingen die hard nodig zijn om mogelijkheden te bieden voor jongeren.”

Ook Thijs Brinks juicht dit toe, maar in zijn ogen mag en moet er meer aandacht komen voor starters: ”Als je bijvoorbeeld in Benneveld kijkt worden er alleen maar grote, en voor jongeren vrijwel onbetaalbare, huizen gebouwd. In mijn ogen kunnen ook in een dorp als Benneveld best starterswoningen gebouwd worden.”

Vanaf 5 september krijgen de dorpsbewoners - jong en oud - middels een enquête de kans om de woonwensen richting de gemeente in kaart te brengen. Nikki en Thijs benadrukken het belang om je stem te laten horen: ‘’Wij kunnen de bouw beïnvloeden door onze wensen kenbaar te maken!”

Hiermee sluiten we dan graag af: laat je stem horen! De enquête zal bij OEK van dinsdag 5 september worden ingesloten.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel