.

.

 

.

Zintuigen prikkelen op vijfde editie Oogstfeest Meppen

Het dorp Meppen maakt zich komend weekend op voor het eerste lustrum van het Oogstfeest Meppen.

Bezoekers van het folkloristisch evenement doen weer een stap terug in de tijd. Onder meer dankzij tal van demonstraties, een keur aan creatieve producten met een verhaal en een gespeelde boerenbruiloft. 
De spanning stijgt en het is aftellen voor de Möpper bevolking, die weer in grote getale wordt ingezet bij de voorbereiding en uitvoering van het Oogstfeest. Twee dagen vol verrukkelijke smaken en een onmiskenbare sfeer van gezelligheid.

Rijke oogst
Inwoners uit Meppen en wijde omgeving brengen zaterdag en zondag (tussen 11.00 - 17.00 uur) niet alleen hun beste oogst van het jaar aan de man, ze geven ook tips over het bereiden, inmaken, conserveren of brouwen van wat ze geoogst hebben. Of het nu om pompoenen, blauwe bessen, appels, peren, noten of om honing gaat: men verricht komend weekend veel werk om de rijke oogst te tonen. Voor jong en oud staan er ook allerlei leuke activiteiten, excursies, wandelingen en workshops op het programma.

Gespeelde boerenbruiloft
Ter ere van het eerste lustrum wordt er zaterdagmiddag door 't Aol Volk uit Emmen ook een boerenbruiloft opgevoerd. “De feestelijkheden zouden in het teken staan van een echte traditionele boerenbruiloft met alles erop en eraan. Ondanks meerdere oproepen liet een bruidspaar echter op zich wachten. Toch zal het gezelschap van 't Aol Volk een boerenbruiloft opvoeren met zang en dans, maar dat is dan wel een gespeelde bruiloft”, zegt Heleen Mertens namens het bestuur van Stichting Oogstfeest Meppen.

Komend weekend is er tijdens het eerste lustrum van het tweedaags Oogstfeest in Meppen weer een grote variëteit aan kramen en activiteiten te bewonderen. (Foto's: Monique Jonkman-Koolen)

Muziekoptredens en volop streekgerechten
Komende zondag vinden er ook diverse zang- en muziekoptredens plaats. Bezoekers kunnen op de vrolijke klanken zelfs een dansje wagen. Voor de inwendige mens zal tijdens het tweedaags evenement goed worden gezorgd. Er zijn tal van streekgerechten te koop. 

Bron: Coevorder Courant

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel