.

.

 

.

Wisseling van de wacht bij de huisartsenpraktijk

Per 1 september treedt Jeffrey Heidotting als huisarts in dienst bij Huisartsenpraktijk Zweeloo.

Veel patiënten kennen Jeffrey, omdat hij al een jaar meedraait in de praktijk. Huisarts Guido d’Angremont verlaat de praktijk om aan zijn toekomstdroom te werken. Jeffrey Heidotting studeerde zes jaar Geneeskunde. Hij werkte twee jaar bij Orthopedie in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en het Martini ziekenhuis in Groningen. Hij is dan ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met het bewegingsapparaat (spieren, botten, pezen enz.). Ook was Jeffrey betrokken bij de afdelingen Chirurgie en Urologie en werkte hij een jaar op de spoedeisende hulp in het Scheper ziekenhuis in Emmen. Vervolgens doorliep hij de opleiding voor huisarts. In deze tweeënhalf jaar werkte hij bij diverse huisartsenpraktijken in de regio Zuidoost-Drenthe. In totaal is Jeffrey nu zes jaar dokter.

In de regio
Jeffrey: “Ik heb een regionale huisartsenopleiding gevolgd, waarbij je alle stages loopt in Zuidoost-Drenthe. Het doel hiervan is het oplossen van het tekort aan huisartsen in deze regio. Voor mij was het een buitenkans, want ik ben geboren in Emmen en woon daar nu met mijn gezin. Mijn vrouw en ik hebben een kindje van twee jaar en de tweede is onderweg. Ik wil hier graag in de buurt werken. Zo heb ik weinig reistijd en kan ik mijn gezin ’s avonds langer zien. Ook weet ik wat er hier leeft onder de mensen. Ik heb specifiek gekozen voor huisartsenpraktijk Zweeloo, omdat ik hier heel fijn werk. Er is een klein en hecht team, je ziet elkaar veel. Alles is modern en goed georganiseerd en ik heb een goede klik met Jan Mulder. Bovendien is dit een prachtig deel van Drenthe. Als ik visites rijd in Aalden, Zweeloo, Meppen, Benneveld en Wezup, dan vind ik dit de mooiste werkplek die er is.”

Samen
Wat voor huisarts is Jeffrey? “Ik denk dat ik laagdrempelig en sociaal ben. Ik neem iedereen serieus en probeer samen met de patiënt een oplossing te vinden voor klachten. Het woord ‘samen’ vind ik belangrijk. Ik probeer vaak vaardigheden mee te geven, zoals oefeningen. Pillen helpen even, maar vaardigheden werken voor de rest van je leven.” 

Continuïteit
Guido verlaat de praktijk per 1 oktober na drie jaar. “Met pijn in het hart”, zegt hij, “want ik heb hier fijn gewerkt en veel geleerd. Ik ben met veel plezier en enthousiasme huisarts in deze regio. Dat is de reden dat ik graag een volgende stap wil zetten: een eigen huisartsenpraktijk, samen met mijn vrouw die ook huisarts is. De komende tijd ga ik hierin verder op zoek. Ik loop al een tijdje rond met dit idee en wachtte op een geschikt moment. Met de komst van Jeffrey weet ik dat de continuïteit van de patiëntenzorg goed geregeld is. Hij is zeer kundig, kan zich goed inleven en hij kan mensen in hun kracht zetten. Ook is hij een fijne en gezellige collega. Patiënten zijn bij hem in goede handen.”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel