.

.

 

.

Huis-aan-huiscollecte voor kinderen in Oekraïne

Van 20 t/m 25 november collecteert Kerk in Actie voor kinderen in Oekraïne.

De oorlog laat diepe sporen na in hun jonge leven. Al bijna twee jaar moeten zij omgaan met gevoelens van angst, verlies en verwoesting. Kinderen hebben dringend behoefte aan veiligheid, stabiliteit en psychosociale ondersteuning.


Een veilige plek om te spelen
Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, wil kinderen in Oekraïne deze verschrikkelijke tijd door helpen. Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.


In de knel
Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte

Heeft u de collectant gemist en wilt u wel graag bijdragen? U kunt gebruik maken van de QR-code.
Geef gul aan de collectant voor kinderen in Oekraïne: dank voor uw betrokkenheid! 

Wilt u meer informatie? Neem contact op met collectecoordinator Sanne Dubbelhuis: 06 52161368.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel