.

.

 

.

DUO-fietsen Zweeloo zet vrijwilligers in de schijnwerpers

DUO-fietsen Zweeloo heeft tijdens de jaarlijkse evaluatie Albert Lanting, Einte Euving, Jans Pronk en Aaltje Post in het zonnetje gezet.

Het viertal is al meer dan tien jaar verbonden aan het DUO-fietsen. Geert Zwols ontving de Waarderingsbeker voor het werk dat hij als aanspreekpunt voor de duo-fietsers in de Korenhof en Aelderhof met veel enthousiasme verricht. De Aaldenaar vervult met verve de taak om de bewoners in de Korenhof even te herinneren dat ze aan de beurt zijn voor het Duo-fietsen. Afgelopen jaar waren er volgens coördinator Henk Askes veel afzeggingen, waardoor Geert het nodige heeft moeten regelen zodat het duo-fietsen die bewuste middagen toch door kon gaan. “Voor al die kilometers die hij heeft gelopen in de Korenhof kreeg hij als ludiek gebaar een Waarderingsbeker.”

Samen genieten op de fiets. Dat gun je toch iedereen?
DUO-fietsen Zweeloo maakt dat voor iedereen mogelijk door vrijwilligers te koppelen aan bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig!

DUO-fietsen Zweeloo heeft als doel om mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig te fietsen, de duofiets als alternatief te bieden. De zogeheten gasten worden gekoppeld aan een vrijwilliger en de duo’s maken vervolgens regelmatig fietstochten in hun eigen omgeving. Het duofietsen combineert een gezonde bewegingsactiviteit met sociale bezigheid.

Gelukkig zijn er veel mensen die zich inzetten tegen eenzaamheid onder ouderen en bestaan er verschillende initiatieven. Een voorbeeld van zo’n initiatief is: duofietsen met ouderen.

Albert Lanting, Einte Euving, Jans Pronk en Aaltje Post (niet op de foto) hebben voor hun jarenlange inzet een mooie oorkonde van het bestuur ontvangen. Op de foto reikt Han van der Meeren de Waarderingsbeker uit aan Geert Zwols. De Aaldenaar heeft in het afgelopen jaar als aanspreekpunt soms meer kilometers in de Korenhof gemaakt dan de fietsers op de DUO-fiets.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel