.

.

 

.

Roelof Frensen overleden

Op 30 november jl. is Roelof Frensen op de leeftijd van 85 jaar overleden. 

Roelof heeft naast zijn akkerbouwbedrijf zijn leven in dienst gesteld van de gemeenschap om hem heen. Hij is meer dan 40 jaar betrokken geweest bij de organisatie van de Zweeler Markt. Daarnaast was hij bestuurlijk actief binnen de Gereformeerde kerk in Aalden. 

Maar ook op politiek gebied was Roelof geïnteresseerd en heeft hij bijgedragen aan de lokale politiek. Hij is 20 jaar onafgebroken raadslid geweest voor het CDA. Eerst in de voormalige gemeente Zweeloo, maar na de gemeentelijke herindeling in 1998 voor de gemeente Coevorden. Ook is hij in Zweeloo enige tijd wethouder geweest. 

Roelof wist mensen samen te brengen en hij was een fijn persoon om mee samen te werken. Hij dacht niet in problemen maar in oplossingen. Hij probeerde altijd met partijen tot een compromis te komen en hechtte aan goede verhoudingen tussen mensen. 

Voor zijn verdiensten in de politiek heeft Roelof in 2006, bij zijn afscheid als raadslid, de erepenning van de gemeente Coevorden ontvangen. In 2008 ontving hij als dank voor zijn jarenlange inzet voor de Zweeler gemeenschap, waar Roelof zich zo verbonden mee voelde, een koninklijke onderscheiding. 

Roelof heeft zijn laatste rustplaats gekregen op de begraafplaats in Zweeloo. 

Bestuur en raadsfractie CDA Coevorden

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel