.

.

 

.

Damherten in Dierenkampje Zweeloo mogen toch blijven

 “Het is fantastisch dat ze mogen blijven dartelen.”

De damherten in het Dierenkampje Zweeloo mogen tóch blijven, ondanks een eerder geopperd fokverbod. Demissionair minister Adema komt terug op zijn voornemen om de hertenhouderij te sluiten in verband met dierenwelzijn. Er mag weer gefokt worden met de dieren. Dit leidde ook in Zweeloo tot grote blijdschap bij de vrijwilligers van het Dierenkampje Zweeloo.

Er was grote schrik, toen bekend werd dat de hertenkampen na 2024 een uitsterfbeleid moesten gaan hanteren. Verschillende boze bezwaarbrieven gingen vanuit hertenhouders, dierenartsen en gemeenten naar het kabinet. In deze brieven gaven zij aan het niet eens te zijn met de uitspraak van Adema. Inmiddels is de minister op zijn schreden teruggekeerd. De lange geschiedenis van hertenkampen is volgens hem belangrijk en daarnaast hebben de kampen een grote maatschappelijke waarde.

Bij het Dierenkampje Zweeloo ging deze week de vlag uit. Ze zijn erg blij met het besluit. "Op ons terrein loopt een groep van vijf damherten. We wilden heel graag dat de kudde bleef."

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel