.

.

 

.

Steeds meer vreemde vogels: Vogelkijkhut is geen depot van milieustraat!

De eind 2018 geopende vogelkijkhut - achter op de Aelder Esch in Aalden - is voor velen inmiddels een markante plek geworden.

Er worden de meest uiteenlopende vogels geobserveerd en de laatste tijd ook behoorlijk vreemde vogels, maar dit weekend konden de vrijwilligers amper de ogen geloven: een overtollig badkamerinterieur werd op de Aelder Esch gedumpt. 

De openbare vogelkijkhut bleek ook eerder al niet alleen interessant voor de doorgewinterde vogelaar of de natuurliefhebber in het algemeen, maar deed soms ook dienst als stille knip of hangplek of om het grof vuil te dumpen. Er is helemaal niets op tegen dat passanten en bezoekers - jong en oud - genieten van deze bijzonder fraai vorm gegeven hut op een unieke locatie. Mooi dat ze deze als rustpunt tijdens een wandeling benutten of gewoon genieten van de rust en de prachtige natuur. Een stille knip is het echter zeker niet en al helemaal geen depot van de milieustraat!

De hut is zo ingericht dat je er op een comfortabele manier meerdere uren kan verblijven. Iedere bezoeker is er welkom en mag genieten van het uitzicht. Natuurlijk mogen er drankjes worden genuttigd, maar laten we zorgen voor een respectvolle bejegening van natuur en de doelstelling van de initiatiefnemers. Het dumpen van afval op deze plaats is volstrekt van de zotte.

Dat mensen hun grof vuil er dumpen is dan ook laakbaar. Evenals rondslingerende blikjes en ander afval in en rond de hut dat niet worden opgeruimd. Het doet bepaald geen recht aan datgene wat we met elkaar beogen: beschermen van natuur en landschap. Laten we dat samen doen en zorgen dat het netjes blijft.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel