.

.

 

.

Greetje Manting neemt met lach en traan afscheid L.O.L. Kinderopvang

Met een lach en een traan neemt Greetje Manting uit Aalden deze week afscheid als medewerkster van LOL Kinderopvang. Haar werk bleef tot het eind haar passie. 

Opleidingsschool voor Kleuterleidsters
Ze vervolgt: “Dat ik iets met kinderen wilde doen, was in elk geval vanaf mijn tienerjaren al wel duidelijk. Na afronding van de opleidingsschool voor Kleuterleidsters was er destijds echter weinig werk in het onderwijs. Ik ging daarom bij het toenmalige Noorderdierenpark als educatief medewerkster aan de slag. Vervolgens heb ik een aantal jaren als kleuterleidster bij de Johan Frisoschool in Bargeres gewerkt. Zo kon ik dan eindelijk het geleerde in praktijk brengen! Het was de periode van de transitie van kleuter- en lageronderwijs naar het basisonderwijs.”

Peuterspeelzaal Oes Speulplekkien
Toen de kinderen (Esther, Carry en Julian) kwamen is Greetje er een aantal jaren tussenuit geweest. Om vervolgens in 1986 dichtbij huis aan de slag te gaan als peuterleidster bij de peuterspeelzaal Oes Speulplekkien. Dat was even schakelen voor Greetje. “Het werk had zeker raakvlakken met het kleuteronderwijs, maar het spelelement staat bij peuters meer centraal ... en sommige kinderen hadden wel eens een ongelukje en moesten dan verschoond worden. Hoe dan ook: het werd mijn passie. Wát een leuke leeftijdsgroep!” Voor Greetje was het een voorrecht om een stukje ontwikkeling van een kind te mogen begeleiden. Na een aantal verhuizingen van de peuterspeelzaal eindigde het peuterspeelzaalwerk in Zweeloo.

Foto: Gerda Looije

L.O.L. Kinderopvang
Inmiddels waren dochter Esther en Janneke Nijboer in 2013 gestart met een eigen kinderopvang. “Ze vonden het belangrijk om voor peuters voorschoolse educatie te kunnen bieden. Ik kon bij L.O.L. Kinderopvang aan de slag als peuterleidster. L.O.L. groeide en verhuisde. Er kwamen meer kinderen en meer collega's. Ik zal het werken met kinderen en de kinderen zelf heel erg missen, maar ook de plezierige samenwerking met alle collega's.”

Ouders en andere belangstellenden die Greetje graag nog even de hand willen schudden, worden daarvoor vrijdagochtend a.s. tussen 10.30 uur en 11.30 uur bij L.O.L. Kinderopvang in de gelegenheid gesteld.

Oes Eig'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel