.

.

 

.

Wisseling van de wacht bij Bertus de Kaaskoerier

Gebroken kaasmessen, talloze kazen, ontelbare gesprekken met de vaste, maar ook de steeds meer zichtbare nieuwe klant.

Degene die vaak bleef plakken aan het mes van Bert. Dat komt natuurlijk door Berts favoriet: De Purmerkaas. Maar zeker en vast ook door het gezicht van ‘De Kaaskoerier’ van het noorden van het land. Decennia met roze bril, kundig als een waar ambachtsman, de kaas- en aanverwantenliefhebber verwent met producten die steeds meer de zijne werden. Alsook de klanten die daar steeds meer toe begonnen te behoren. 

Wisseling van de wacht bij de Kaaskoerier: Bert draagt het stokje over aan zoon Leander.

Passie
Smeltende kazen, zure regen, decimeters sneeuw, de witte typerende bus en verkoopwagen waar ‘Bertus de Kaaskoerier’ de markt mee komt versieren stond niet vaak stil. Ook het weer heeft steeds meer invloed op de steeds ouder wordende kaaskoopman. Ruim dertig jaar geleden begon Bert, die toen nog helemaal geen kaas lustte de kaaswereld te bestieren met zijn typerende gefluit en zijn 'Bertiaanse’ opmerkingen. En nu staat hij al ruim drie decennia iedere donderdag in Aalden op het Korenhofplein in Aalden zijn kaas te verkopen. Van het niet lusten is het overgegaan naar een complete liefhebber vol passie. De passie blijft, de klok tikt door, Bert mag ooit stoppen, daarom geeft hij het stokje door.

Enorm blij
Vanaf 2024 zal ‘De Kaaskoerier’ er anders uitzien. Bert zijn zoon Leander zal vanaf dit moment de honneurs waarnemen. Leanders passie wordt niet alleen overgebracht door Bert, maar Leander creëert ook een onverzadigd enthousiasme over de kaaswereld bij een kaasgroothandel en webshop, dat overigens vanaf 1 januari online komt onder de naam proefkaas.nl. Het enthousiasme blijft maar stijgen, en daarom zijn wij enorm blij dat de Kaaskoerier op de markt zal blijven.

Iedere donderdag vanaf 8.00 uur in Aalden op het Korenhofplein!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel