.

.

 

.

De reddingsoperatie van Pim van der Sloot

Pim van der Sloot brengt elf IJslandse hengsten net op tijd in veilige haven na het stijgende water in de Vecht.

Het leek wel een spannende scène uit een actiefilm. De inwoner van Benneveld loodste eind december elf IJslandse hengsten net op tijd uit het wassende water van de Overijsselse Vecht, die door de vele regen ver buiten de oevers is getreden. De paarden graasden de afgelopen maanden ogenschijnlijk veilig in een natuurgebied bij buurtschap Arriëns, ten oosten van Ommen, dat in beheer is bij Van der Sloot. Eind december steeg niet alleen het water, maar ook de spanning. De dieren raakten ingesloten door het stijgende water en konden geen kant meer op.

De elf paarden, van verschillende eigenaren, werden eind december door het stijgende water van de Vecht volledig ingesloten.

Paard als 'lokaas'
Pim van der Sloot twijfelde geen moment en ging over tot actie, in de stijl van het heldhaftig optreden in Marrum in 2006. Toen kwamen meer dan 200 paarden vast te zitten op een kwelder bij de Friese plaats door hoogwater. Bij deze reddingsoperatie werden lokpaarden gebruikt om de kudde mee te lokken over een uitgezet pad. Met dat in zijn achterhoofd, nam de Bennevelder direct een paard als ‘lokaas’ mee naar het natuurgebied nabij Ommen.

Adequaat handelen
Eerst is Van der Sloot nog bang voor een urenlange reddingsactie, maar het klusje blijkt uiteindelijk dankzij snel en adequaat handelen zo gepiept. Binnen twintig minuten waren de hengsten allemaal van hun plek af, trotseerden het wassende water, en konden onder begeleiding van de ervaren instructeur naar een veilig heenkomen worden gebracht.

Een strak geregisseerde reddingsoperatie van Pim van der Sloot uit Benneveld, beheerder van het natuurgebied nabij Ommen, bracht uitkomst. (Foto: Anton van Kamp)  

Eind goed, al goed
De jonge paarden zijn inmiddels allemaal op het droge, in een bos met hooi. En in de strijd met het woelige water deden ze hun naam eer aan: stoer, gehard en opgeven doen ze nooit. Pim van der Sloot is samen met zijn partner Myrte van Kamp een bekende naam in de IJslander sport. Hij heeft al meerdere keren deelgenomen aan de Wereld Kampioenschappen (WK).

Bron: Coevorder Courant / Dagblad van het Noorden

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel