.

.

 

.

Vluchtelingenwerk Zweeloo zoekt nieuwe vrijwilligers

Op het AZC in Aalden is Vluchtelingenwerk Nederland één van de werkzame organisaties.

Vluchtelingenwerk helpt de asielzoekers bij hun juridische procedure. Te denken valt dan aan voorlichting over wat er allemaal nog gaat komen, zoals het IND gehoor, maar ook contact zoeken, als dat nodig is, met de advocaat van de cliënt. Ook kunnen we helpen bij de aanvraag van gezinshereniging als iemand een verblijfsvergunning heeft gekregen en graag zijn gezin ook naar Nederland wil halen. Maar ook een luisterend oor bieden is soms al genoeg. Het werk is zeer variërend. 

We zijn op dit moment 2 dagen per week geopend, op maandag en woensdag. Ons team bestaat uit 4 vrijwilligers, die allemaal uit de regio komen. De vrijwilligers doen in principe de afspraken en het beantwoorden van vragen aan de balie. Er is ook altijd een teamleider aanwezig, om de vrijwilligers te steunen en contact te onderhouden met ketenpartners. 

Vluchtelingenwerk Zweeloo is opzoek naar meer vrijwilligers die kunnen helpen bij de juridische ondersteuning van cliënten. Het hebben van een juridische achtergrond is niet noodzakelijk. Vluchtelingenwerk biedt cursussen aan om kennis op te doen over alles wat te maken heeft met het werk. En verder krijg je goede begeleiding en uitleg tijdens het inwerken. 

Heb jij zin om ons team te komen versterken of wil je graag meer informatie over wat het werk precies inhoudt? Neem dan contact op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel naar 0591 372929 of 06 514 67 157.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel