.

.

 

.

Noorderlicht in Zweeler dorpen

Noorderlicht was ook in Zweeler dorpen heel duidelijk te zien dankzij de sterkste zonnestorm in twintig jaar.

Net als op veel andere plaatsen in Nederland was in de nacht van vrijdag op zaterdag - tijdens de sterkste zonnestorm in twintig jaar - ook in de Zweeler dorpen het noorderlicht in alle kleuren van de regenboog te bewonderen.

Het natuurverschijnsel was met het blote oog duidelijk waar te nemen en een inwoner van Aalden legde dat fraai op de gevoelige plaat vast.

De foto’s zijn genomen vanaf de locatie waar begin september het muziektheaterspektakel De Vlinderprinses zal worden opgevoerd.

Een zonnestorm is een uitbarsting van elektrisch geladen deeltjes van de zon. GPS, elektriciteitsnetwerken, satelliet navigatie en andere technologieën kunnen erdoor worden beïnvloed. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel