.

.

 

.

Piloot zet zweefvliegtuig aan grond na avontuurlijke buitenlanding

Er staat ineens een vliegtuig in een weiland aan het Oldeveen in Meppen!

Op een mooie zomerse dag kun je ze door de lucht zien cirkelen: zweefvliegtuigen. Als er echter zo’n vliegtuigje boven Aalden en Meppen cirkelt is er iets niet pluis. Dat bleek ook afgelopen vrijdag. Het zweefvliegtuig dat in problemen was geraakt, maakte een noodlanding in een weiland van Allard Renting aan het Oldeveen in Meppen. Door alert optreden van de piloot raakte daarbij niemand gewond.

Onvoldoende thermiek 
De piloot was opgestegen vanaf vliegveld Terlet (nabij Arnhem) en merkte tijdens de vlucht dat er onvoldoende thermiek was om de vlucht volgens het vluchtplan voort te kunnen zetten. Dat betekende dat het niet lukte om voldoende hoogte te kunnen houden. Terugkeren naar Terlet was uitgesloten.

De piloot wist het zweefvliegtuig op een weiland van Allard Renting aan het Oldeveen veilig aan de grond te zetten. (Eigen foto)

De piloot koos er dan ook voor een geschikte plek uit te kiezen om snel te kunnen landen. Vliegveld Hoogeveen bleek geen optie en het lukte vervolgens het zweefvliegtuig zonder schade aan het toestel - of de omgeving - in open gebied op het weiland van de familie Renting neer te zetten.

Niet onder de indruk van onvoorziene landing
De piloot en een passagier waren niet bepaald onder de indruk van de onvoorziene landing. "Reden voor paniek is zo'n landing eigenlijk niet", legde de piloot naderhand uit.
Medewerkers van vliegveld Terlet reisden naar het Oldeveen en hebben geholpen het zweefvliegtuig weer in te laden en mee te nemen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel