.

.

 

.

Exclusief wonen aan Aalderstroom

Nog dit jaar hopen Bouwbedrijf Bovenhuis uit Staphorst en verkopend makelaar (en oud-Zweeler) Epke Wiersma te kunnen starten met de bouw van vijf woningen op het terrein naast het bedrijfspand van Food Basics in Aalden.

Een project, dat, hoe toepasselijk, de beeldbepalende naam “Nieuwbouw Aalden Aalderstroom” heeft gekregen.

Nieuwbouw Aalden Aalderstroom
“Het kan verkeren”, zei de dichter Gerbrand Adriaenszoon Bredero ooit. Het is een uitspraak (cliché) die vaak wordt gebruikt als iets snel verandert. Welnu, dat geldt dit jaar zeker voor de bouwactiviteiten aan de Aelderstraat (aan de Zweeler kant). Hadden we hier eerst de best wel snelle verkoop van de woningen in het project “Dorps Wonen in Aalden” op het veldje naast het Wapen van Aelden (elf woningen, waarvan nog één vrijstaande woning te koop), nu komen daar, bijna aan de overkant van de straat, nog eens vijf woningen bij. Alleen onder een andere naam: “Nieuwbouw Aalden Aalderstroom”.

Uitzicht op het beekdal van de Aalderstroom
Volgende week leest u meer over dit ambitieuze plan in OEK. Daarom volstaan we nu met te vermelden dat het bouwplan voorziet in drie rijwoningen en twee geschakelde riante woonhuizen. Dit klinkt gewoontjes, maar dat is het zeker niet. De vijf woningen worden namelijk op een prachtige locatie in het beekdal van de Aalderstroom gerealiseerd. Vanuit de woonkamer en/of het balkon dan wel vanaf het dakterras hebben de toekomstige bewoners straks een wijds en vrij uitzicht over het landschap van de Aalderstroom. Tezamen vormen de vijf energieneutrale woningen door de gebogen sedumdaken en de gekozen natuurlijke materialen een unieke eenheid met het pand van Food Basics. En tja, niet onbelangrijk, de prijzen. Die variëren voor de rijwoningen tussen € 300.000 en € 335.000 (woonopp. ca. 70 m2), terwijl de vrijstaande woningen bewegen naar € 700.000 (ca. 160 m2).

Voor verdere info kunt u terecht bij verkopend makelaar Epke Wiersma (06 535 43 267).

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel