.

.

 

.

Uitnodiging van de Vereniging Dorpsbelangen Aalden

...voor het bijwonen van een informatieavond over “Wonen en nieuwe woonruimte” in Aalden. Locatie: Aelder Meent; maandag 25 november - 20.00 uur. DBA heeft het initiatief genomen om een avond te organiseren over wonen in Aalden.

Want er is, ook in een dorp als Aalden, naar wij verwachten, behoefte aan nieuwe woonruimte. Maar dan wel betaalbare woonruimte, zowel in huur als in koop. Er worden in Aalden wel degelijk plannen gemaakt om meer van deze woonruimte te creëren:

- Woonservice Westerbork informeert over de huurmarkt in Aalden. Tevens komt u te weten hoeveel u moet of mag verdienen om in aanmerking te komen voor een huurhuis in de sociale sector. Woonservice steunt het   initiatief onder punt 5 en is daarbij ook actief betrokken.

- Voor het terrein aan de Aelderstraat, tussen het Wapen van Aelden en de Korenhof, wordt een plan voorbereid voor enkele patiobungalows en twee-onder-een-kap woningen. Op 25 november hoort u hier meer over.

- Op het terrein van voormalig Auto Mekkes is een plan in voorbereiding voor een nog nader te bepalen aantal woningen voor instappers in de woningmarkt. Maar alvorens te starten wil de ontwikkelaar graag weten hoe groot de belangstelling daarvoor is.

- Ook uit de lokale gemeenschap komt een initiatief voor een parkje van 10 tiny houses. Wat u zich daarbij moet voorstellen en hoe dat er uit gaat zien wordt uitgelegd. Het parkje omvat ook een voedselbos en gemeenschappelijke moestuinen. Ook voor dit project is men benieuwd naar de belangsteling. Hoe dat verder gaat hoort u die avond.

- Een volgend initiatief uit de Aalder gemeenschap heeft als doel om voor jongeren op tijd, flexibel en modulair te bouwen. Wat dat inhoudt en wat daar verder mee gaat gebeuren hoort u ook 25 november.

Gezien de fase waarin de projecten zich bevinden is het doel informeren en belangstelling peilen. Het is niet de bedoeling te discussiëren over het al dan niet wenselijk zijn van een project.

De avond richt zich vooral op jongeren, starters op de koopmarkt , alleenstaanden en ouderen, die kleiner willen wonen. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom.

U kunt tijdens de bijeenkomst uw naam op verschillende lijsten zetten als u verder op de hoogte wilt worden gehouden van de vorderingen bij de verschillende projecten. We hopen op veel belangstelling. Immers, hoe kunnen we beter de belangstelling voor nieuwe betaalbare woonruimte peilen?!

Met vriendelijke groet, Hans Terbach, voorzitter Dorpsbelangen Aalden.

Geplaatst 18 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel