.

.

 

.

Herinrichting Mepperstraat van de baan

De herinrichting van de Mepperstraat is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Dat was ruim een maand geleden de mededeling van wethouder Geert Roeles van de gemeente Coevorden aan Dorpsbelangen Meppen. Begrotingstekorten en de noodzaak tot bezuinigingen, lees geldgebrek, nopen de gemeente tot het heroverwegen en prioriteren van voorgenomen investeringen. En de Mepperstraat heeft voor ons op dit moment geen prioriteit, de weg ligt er nog vrij goed bij, zo luidde in het kort de toelichting van de wethouder.

Voor Dorpsbelangen Meppen was dit wel even slikken, moest voorzitter Bert Bruinsma toegeven. “De plannen dateren al van 2008 en sindsdien hebben we er ontzettend veel tijd en energie in gestoken. Dan is het teleurstellend als blijkt dat al die inspanningen uiteindelijk vergeefs blijken te zijn geweest”.

Klinkerbestrating, een 30 km zone en een verbetering van de riolering vormden tezamen met het verlichtingsplan de belangrijkste maatregelen van het herinrichtingsplan. Natuurlijk zat niet iedereen daar op te wachten, benadrukt Bert Bruinsma. “Voor- en tegenstanders heb je altijd. Als Dorpsbelangen Meppen hebben we echter constructief meegedacht met de plannen van de gemeente, een andere keuze was er voor ons feitelijk niet. En nogmaals, dan is het jammer dat al die inzet niet beloond wordt”.

Tot zover voorzitter Bert Bruinsma, die ook nog twee leuke dingen wist te vermelden. Als eerste dat de vier kavels aan de Bosrand al waren verkocht en ten tweede dat het dorp Meppen nu ook over een defibrillator (AED) beschikt, mede dankzij de inzet van de EHBO-vereniging Zweeloo en sponsor Rabobank. De AED is geplaatst bij uitspanning “De Mepperdennen”.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel