.

.

 

.

Ook ééndaags Oogstfeest Meppen geslaagd: "We kijken er elk jaar weer naar uit!”

Jaarlijks, in de maand september, wordt in Meppen het oogstfeest gevierd.

Een heel weekend lang vormt Meppen het decor van marktkramen met verse producten van het platteland, maar vooral van een relaxte sfeer en een vleugje nostalgie.

Afgelopen zaterdag vond in Meppen de eerste dag van het feestweekend plaats. Een Oogstfeest, maar toch ook vooral een ontmoetingsplek voor familie en vrienden. 

Na de feestelijke opening door burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden werd het een gezellige dag. Er stonden veel kramen met bijzondere en natuurlijke producten, er waren demonstraties van oude ambachten en ook voor de inwendige mens waren er voldoende lekkere hapjes en gerechten te verkrijgen. En uiteraard mocht muziek en dans niet ontbreken!

Ondanks het wisselende weer trok de oogstmarkt zaterdag rond 3000 bezoekers. De oogstmarkt is voor veel bezoekers , uit zowel Meppen als de wijde omtrek, de plaats waar ze elkaar jaarlijks ontmoeten: “we kijken er elk jaar weer naar uit”.

In de loop van de dag gooide het weer roet in het eten. Het ene moment was het zonnig en warm, het andere moment regende het pijpenstelen. Ook de wind nam toe van winderig tot stormachtig. Na overleg konden we niets anders dan de oogstmarkt voor de zondag te cancelen (en de deelnemers van zondag af te bellen). Dit was voor de deelnemers, bezoekers en de organisatie een grote teleurstelling. Maar de veiligheid van mensen staat voorop!

Hoewel de oogstmarkt geen twee dagen kon plaatsvinden, kijkt het bestuur terug op een geslaagde en geweldige dag!
 

Burgemeester Renze Bergsma stapte zaterdagochtend op de tractor en opende de 4e editie van het Oogstfeest in Meppen. (Eigen foto)

De paraplu was zaterdag geen overbodige luxe tijdens het Oogstfeest, maar gelukkig waren er ook nog genoeg droge momenten.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel