.

.

 

.

Ideeën worden plannen

Op 12 december en 21 januari zijn de werkgroepen weer bij elkaar gekomen om elkaar op de hoogte te brengen van de vorderingen. Wat tijdens de G1000 nog brainstorms waren, worden langzaam steeds concretere plannen. 

Van de plannen die in de Top 10 staan, zijn er op dit moment 4 waar een werkgroep mee aan de slag is gegaan. Tijdens de vervolgbijeenkomsten bleek dat een aantal van de G1000-ideeën hetzelfde onderwerp hadden, waarna ervoor werd gekozen deze samen te voegen. Voor een deel van de top 10-ideeën had niemand zich voor de daadwerkelijke uitvoering opgegeven. In totaal hebben 25 inwoners zich opgegeven. De plannen waar zij op dit moment aan werken zijn:
Werkgelegenheid en Leefomgeving
Deze werkgroep creëert werk door te kijken naar nieuwe banen die in onze regio of helemaal nog niet bestaan. Werk dat aansluit bij de actuele ontwikkelingen in de maatschappij, maar ook bij het aanbod van arbeidskrachten in Coevorden.
Rode draad van initiatieven
Van deur-tot-deur ideeën ophalen bij de inwoners van de gemeente en daarin de rode draad vinden. Hen wordt ook gevraagd om als vrijwilliger deze gezamenlijke ideeën uit te voeren.
Vier Activiteiten door de jeugd in Hofpoort
Per jaar worden vier culturele activiteiten georganiseerd voor en door de jeugd. Dit kan in theater Hofpoort plaatsvinden, maar ook op een andere locatie. De activiteiten worden georganiseerd naar aanleiding van een enquête die onder de jeugd wordt gehouden.
Digitaal (regionaal) platform
Een online platform om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Voor het idee ‘Samenwerken = Samen doen!’ worden nog mensen gezocht. Het doel van het idee is om de toerist die de gemeente Coevorden bezoekt meer te bieden en daardoor het aantal toeristen te laten toenemen. "De mogelijkheden zijn er!"
Kijk hier het G1000-resultaat nog eens na. Wie zin en tijd heeft om mee te denken, kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel