.

.

 

.

Lezing Bouwhistorie Kasteel Coevorden

door Hans Ladrak

In de huidige tentoonstelling van het Stedelijk Museum Coevorden, ‘Het enige kasteel van Drenthe’ wordt het een en ander verteld over de bouwgeschiedenis van het kasteel in Coevorden. Bouwhistoricus Hans Ladrak geeft in de context van deze tentoonstelling een lezing over het bouwhistorisch onderzoek dat hij in 2007 in het kader van een nieuwe restauratie heeft verricht.

Hij zal vertellen wat een bouwhistorisch onderzoek inhoudt en welk resultaat zijn onderzoek naar het kasteel heeft opgeleverd. Dit zal hij doen aan de hand van een PowerPoint-presentatie en met een bezoek aan het kasteel zelf, opdat u zelf de historie van het kasteel kunt zien én ervaren.

Hans Ladrak is bouwhistoricus en volgde onder andere de opleiding Architectuur - en Stedenbouwhistorie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Bouwhistorie aan de HBO + opleiding van de Hogeschool van Utrecht. Samen met zijn collega Jan Battjes onderzocht hij meer dan zeventig historische objecten.

Aanmelden?
Deelname aan de bijeenkomst kost € 2,50 en is incl. koffie en thee. Aanmelden kan uiterlijk tot 15 maart door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘lezing 19 maart’. De lezing wordt gehouden in het Stedelijk Museum Coevorden en begint om 14.00 uur. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. T. 088-0128315

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel