.

.

 

.

Stadswandeling Geoparkweek: Sporen van Strijd

Ga mee! In context van de Geoparkweek, die dit jaar zal plaatsvinden van 24 mei tot en met 4 juni, organiseren het Stedelijk Museum Coevorden en Stichting ToReCo op woensdag 31 mei een stadswandeling. Museumgids Lambert Hans neemt u mee op expeditie door de Stad Coevorden. Hij vertelt u over het roerige verleden en de belangrijke rol van de stad.

Coevorden was in vroegere tijden namelijk dé toegangspoort tot en Noorden en daarom neemt Coevorden ook een belangrijke plek in bij Geopark de Hondsrug. Luister naar de spannende verhalen en beleef het Coevorden van weleer tijdens de stadswandeling door de fraaie vestingstad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Coevorden.

Inschrijven voor deze ‘expeditie’ kan tot maandag 29 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘stadswandeling Sporen van Strijd 31 mei’. De wandeling start om 14.00 uur bij het Arsenaal, Haven 4. Deelname €4,50 per persoon. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: Stedelijk Museum Coevorden

Op 4 juni is het Stedelijk Museum Coevorden gratis toegankelijk vanwege de Roparun die dwars door het Arsenaal loopt. U kunt dan zowel de hardlopers aanmoedigen als een stukje historische geschiedenis opdoen!

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel