.

.

 

.

Bestemmingsplannen windparken Coevorden naar de raad

In de maanden maart en april hebben de ontwerpbestemmingsplannen voor de windparken Weijerswold en Hulteweg ter inzage gelegen. Tegen deze plannen zijn zienswijzen ingediend.

Op dinsdag 20 juni hebben Burgemeester en Wethouders ingestemd met de nota’s van antwoord waarin de (afhandeling van de) zienswijzen uitgebreid is beschreven. Daarnaast heeft het college besloten de bestemmingsplannen in aangepaste vorm ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad die hierover op 11 juli 2017 vergadert.

Coördinatieprocedure
Tijdens de procedure van de bestemmingsplannen is gebruik gemaakt van een zogenaamde coördinatieprocedure. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-omgevingsvergunning lagen gezamenlijk ter inzage.
Vervolg
Inhoudelijke behandeling van de bestemmingsplannen vindt plaats in de commissievergadering van 4 juli 2017. Als de raad op 11 juli 2017 de bestemmingsplannen vaststelt kunnen de aangevraagde omgevingsvergunningen worden verleend. Deze vergunningen liggen dan samen met de vastgestelde bestemmingsplannen 6 weken ter inzage. Tegen deze plannen kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel