.

.

 

.

Architectuur in het zonnetje met diverse activiteiten

Ook in de zomervakantie wordt architectuur in het ‘zonnetje’ gezet door het Stedelijk Museum Coevorden. Zo wordt er een lezing over moderne architectuur en een kinderworkshop gegeven.

Gevelpand knutselen!
In het kader van onze huidige tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’, organiseert het museum op zaterdag 5 augustus een knutselworkshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De workshop zal om 15.00 van start gaan. Tijdens deze workshop kunnen kinderen hun eigen gevelpand gaan knutselen. Voorafgaand aan het knutselen zullen de kinderen een korte rondleiding door de tentoonstelling krijgen. De workshop zal ongeveer anderhalf uur duren. De workshop is gratis voor kinderen. Voor een aansluitend bezoek aan het museum, betalen ouders en volwassenen de normale entreeprijs.

Lezing moderne architectuur
Margaret Breukink geeft op zondag 6 augustus om 14.00 uur een lezing over de opkomst van de moderne architectuur in de Westerse samenleving. Zij zal niet specifiek ingaan op de panden die in de tentoonstelling worden behandeld, maar geeft een brede toelichting op de architectonische ontwikkelingen vanaf circa 1800. Diverse stromingen en stijlen komen aan bod, van Art Nouveau tot en met het Modernisme. De totstandkoming van deze lezing is een samenwerking tussen Bibliotheken Coevorden en het Stedelijk Museum Coevorden. Deelname aan de lezing kost € 6,- p.p. Vrienden van het museum en leden van de Bibliotheek kunnen deelnemen voor € 5,- p.p.

Om deel te nemen aan de workshop kunt u uw kind(eren) via de email opgeven, o.v.v. ‘Gevelpand knutselen 5 augustus’. Opgave voor de lezing over moderne architectuur kan o.v.v. ‘Lezing 6 augustus’. Opgeven voor één van beide activiteiten kan uiterlijk tot dinsdag 1 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook het aantal personen. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel