.

.

 

.

Wethouder Jan Zwiers opnieuw lijsttrekker BBC2014

Wethouder Jan Zwiers is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de lijsttrekker van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Het is de tweede keer dat Zwiers lijsttrekker is. In 2014 was de 51-jarige Aaldenaar, opgegroeid in Oosterhesselen, ook de eerste man. Jan Zwiers is onder andere wethouder van financiën, economie, werkgelegenheid en toerisme. BBC2014 is de grootste partij in de gemeente Coevorden en heeft 6 van de 25 zetels.

Voor Coevorden was het een periode van opgestroopte mouwen, maar mede onder aanvoering van Jan Zwiers is het Coevorden gelukt om het financiële tij te keren. De gemeente moest ingrijpende maatregelen nemen. Geen gemakkelijke, maar wel noodzakelijke keuzes om Coevorden uiteindelijk weer financieel op de rails te krijgen. Zwiers kan trots op zijn wat er tot dusverre is bereikt. De gemeente Coevorden is weer gezond en investeert de komende jaren weer in leefbaarheid, zorg, wegen en groenonderhoud. Verder steekt de gemeente wat hem betreft geld in Breedband, een prachtig inwonersinitiatief dat gemeentebreed loopt.

Jan Zwiers heeft samen met het huidige college ook stevig ingezet op een nieuwe bestuursstijl, die vooral gestoeld is op steeds intensievere samenwerking met de samenleving. Dus met inwoners en overlegpartners en niet meer traditioneel denken vanuit macht en volgens politieke principes. Zwiers gaat met zijn college- en partijgenoten graag de samenleving in, om daar zoveel mogelijk op te halen.

In 2016 werd Jan Zwiers nog genomineerd voor de eervolle titel ‘Drents Politiek Talent’.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel