.

.

 

.

Ontwerp stationsomgeving Coevorden gereed

Tijdens een inloopbijeenkomst op 13 december kunnen inwoners en andere geïnteresseerden het definitief ontwerp voor het stationsgebied bekijken. Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebied in Coevorden is gereed. De gemeente Coevorden presenteert deze plannen tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 13 december in het Hof van Coevorden. De inloopbijeenkomst start om 18.00 uur.

Herinrichting stationsomgeving Coevorden
Op 25 oktober 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met het vervolgproces voor de herinrichting van de stationsomgeving in Coevorden. Onderdeel van dit besluit was de keuze voor een voetgangersonderdoorgang (tunnel) tussen de Holwert en het centrum van Coevorden. In 2017 is de gemeente Coevorden gestart met het verder uitwerken van de plannen.
Start werkzaamheden
In het voorjaar van 2018 starten de eerste werkzaamheden. Er worden dan kabels en leidingen verlegd, zowel aan de west- als oostzijde van het spoor. Ook wordt de Parallelweg ter hoogte van de aansluiting met het EDS-plein en de DSM-weg opnieuw ingericht. Vanaf augustus 2018 starten de werkzaamheden aan het spoor en vervolgens start de gemeente met de bouw van de tunnel (vanaf
oktober 2018). De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in het stationsgebied in de zomer van 2020 gereed zijn.
Inloopbijeenkomst
Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden de plannen bekijken. Bezoekers worden tijdens een virtuele tour meegenomen naar het nieuwe stationsgebied. En uiteraard zijn medewerkers van de gemeente aanwezig voor geven van uitleg en is er ruimte voor vragen. De bijeenkomst is op woensdag 13 december in de Raadzaal, van 18.00 tot 20.30 uur in het Hof van Coevorden, Kasteel 1.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel