.

.

 

.

Positieve cijfers inzameling plasticafval in Coevorden

11 december 2017. Area heeft de afvalcijfers van het eerste kwartaal met de PMD-containers bekend gemaakt. De inwoners van de gemeente Coevorden doen het goed! Er worden veel plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons gescheiden van het restafval.


Nieuwe afvalmaatregelen
Vanaf 3 juli 2017 zijn de inwoners van de gemeente Coevorden begonnen met het inzamelen van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons (PMD) in containers in plaats van in de zakken. De eerste cijfers laten zien dat het goed gaat. In juli, augustus en september is veel meer PMD afval gescheiden ingezameld dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In september 2017 is er zelfs 190,5% meer PMD afval
ingezameld dan in september 2016. “Van 24.420 kilo in september 2016, is dat nu 70.940 kilo in september 2017. Een goede score in het eerste kwartaal dat we als gemeente gebruik maken van de PMD-containers,” aldus wethouder Jeroen Huizing. “We zijn er nog niet, maar we hebben met z’n allen een goede start gemaakt. Ik kijk tevreden terug op de eerste periode met de PMD-containers.”
Waardevolle grondstoffen
Een groot deel van het afval dat men in de grijze restafvalcontainer doet, bestaat uit herbruikbare en dus waardevolle grondstoffen. Een inwoner van Coevorden gooit jaarlijks ongeveer 260 kg afval weg in de grijze container. Maar liefst 160 kg daarvan bestaat uit grondstoffen zoals oud papier, plastic en metalen verpakkingen, drankenkartons, glas, textiel en gft. Slechts de resterende 100 kilo bestaat uit materiaal dat echt onbruikbaar is en de verbrandingsoven in moet.
Verminderen restafval
Landelijk is afgesproken om in 2020 de hoeveelheid huishoudelijk restafval te verminderen tot uiteindelijk maximaal 100 kilo per inwoner per jaar. Deze landelijke ambitie is door de gemeenteraad van Coevorden als uitgangspunt vastgesteld in de beleidsnotitie Van Afval Naar Grondstof in 2020.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel