.

.

 

.

Gratis vuurwerkbrillen voor basisschoolleerlingen

Gemeente Coevorden en Welkoop gaan gezamenlijk vuurwerkbrillen aanbieden aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Coevorden. Dit doen ze in het kader van het School Preventie Plan.

Op dinsdag 19 december reiken Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden en Hans Olde Bijvank van de Welkoop de eerste vuurwerkbrillen uit op de Paul Kruger School in Coevorden.
Overlast rond de jaarwisseling
Binnen het School Preventie Plan worden diverse voorlichtingen door verschillende organisaties aangeboden aan de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Coevorden. Ook de voorlichting ‘overlast rond de jaarwisseling’ valt hier onder. Halt team Noord Nederland verzorgt deze voorlichting. Hierin staat het thema vuurwerk centraal en ligt het accent op veiligheid, regelgeving, overlast, bewustwording van en inzicht in overlastsituaties en het omgaan met groepsdruk.
School Preventie Plan gemeente Coevorden
Sinds 2009 biedt de gemeente Coevorden via het School Preventie Plan diverse voorlichtingen aan de groepen zeven en acht van de basisscholen. Het doel is om positief gedrag onder de jeugd te bevorderen en jeugdproblematiek in een vroeg stadium aan te pakken. “De leerlingen worden gestimuleerd om een ‘gezonde’ mening te vormen en weerbaarder te worden tegen de eventuele groepsdruk waar ze mee geconfronteerd kunnen worden. Daarnaast wordt het bevorderen van beweging en gezonde voeding gestimuleerd. De lessen worden verzorgd door gastdocenten en sluiten aan bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Hierbij leveren
we, naast de ouders, een bijdrage aan het proces van hun persoonlijke groei”, aldus wethouder Jeroen Huizing.
Samenwerking met Welkoop
De gemeente Coevorden organiseert de actie rondom de vuurwerkbrillen samen met Welkoop. Zij sponsoren de vuurwerkbrillen. Welkoop heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en daarom hebben de filialen van Welkoop Coevorden, Zweeloo en Nieuw-Amsterdam aangeboden om vuurwerkbrillen te sponsoren voor de leerlingen van de groepen zeven en acht van alle basisscholen in de gemeente Coevorden.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel