.

.

 

.

AED-financiering: weg ermee!

“Dorpsbelangen Sleen zoekt sponsor nieuwe AED” stond te lezen op coevordenhuisaanhuis.nl. En die zoektocht had nog niets opgeleverd. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok, mits je er op tijd bij bent.

Nou ben ik HARTstikke blij dat we hier in onze dorpen naar mijn mening voldoende apparaten hebben en voldoende mensen die ze kunnen gebruiken en de coördinatrice die gebruik en onderhoud regelt. Bedankt mensen. Jullie vergroten in elk geval mijn veiligheidsgevoel.

Alleen de financiering vind ik merkwaardig: verenigingen voor  dorpsbelangen betalen in bijna alle gevallen aanschaf en onderhoud. Voor de kleine dorpen een flinke hap uit de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage. En de vrijwilligers die AED-scholing volgden en moeten bijhouden betalen deze scholing vaak zelf.

Veiligheid is echter in mijn ogen een overheidstaak en dus de financiering ervan ook. Verscheidene dorpsbelangen hebben dit ook bij de jaarlijkse dorpenronde van het College van B en W  aangegeven.

Nu de begroting van de gemeente op orde is en de algemene reserve op niveau, kan de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen. En anders is er hopelijk een politieke partij die een raadsvoorstel maakt en indient. Ben (alweer) benieuwd.

Ik wens u allen een HARTstikke gezond en veilig 2018!

Hans Terbach is onder andere voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 december 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel