.

.

 

.

Teller van dorpsbudget staat op 13

Na dorpen Aalden, Noord-Sleen, de Kiel, Dalen en Holsloot ontvangen nu ook Dalerpeel, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Gees, Meppen, Geesbrug, Wachtum en Erm & Achterste Erm een eigen dorpsbudget.
Gemeente en dorpen werken samen aan de ontwikkeling van de dorpsbudgetten. Een pilot met dorpsbudgetten past binnen de doelen van Coevorden Verbindt.

De 13 dorpen krijgen meer zeggenschap over hun eigen leefomgeving en de gemeente neemt een faciliterende rol. Uiteraard kunnen wijken in Coevorden zich ook aanmelden voor een wijkbudget.


Uitreiking dorpsbudget
De afgelopen periode gingen de wethouders langs de vijf dorpsbelangenorganisasties om het dorpsbudget symbolisch te overhandigen. In de vorm van een taart stond hierbij symbool voor het budget waarbij de dorpen zelf mogen bepalen hoe groot zij de stukjes snijden en aan wie zij ze uitdelen. Wachtum ontving 7 december al de welbekende ronde taart van wethouder Jan Zwiers. De overige zeven dorpen van deze tweede ronden krijgen het dorpsbudget nog symbolisch uitgereikt.
Dorpsbudget
Inwoners kunnen bij hun dorpsbelangenorganisatie ideeën aandragen voor de besteding van het budget. Ideeën die bijdragen aan de gezamenlijke doelstelling van het dorp en graag gekoppeld aan de opgestelde dorpsvisie. Samen bepalen inwoners vervolgens waaraan het dorpsbudget wordt besteed. Inhoudelijke voorwaarden zijn er niet. Vanuit de gemeente wordt een open en transparante besluitvorming en verantwoording gevraagd over het budget. Een gezamenlijke werkgroep van dorpen en de gemeente volgt hoe dit gaat in de verschillende dorpen. Ook kijkt de werkgroep wat er nodig is om het dorpsbudget goed tot zijn recht te laten komen. Met deze ervaringen kunnen de alle dorpen én de gemeente hun voordeel doen.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel